Óriási történelmi nap: Stephen Hawkingot kijuttatják a világűrbe!

2018. június 15., péntek
A nemrég elhunyt brit elméleti fizikus immáron a kozmosz része lesz! Az eseményekről a BBC is beszámol!

Hawking március 14-én hunyt el cambridge-i otthonában 76 éves korában, gyógyíthatatlan betegségével, az amiotrófiás laterálszklerózissal vívott hosszú küzdelmét követően.

Az egész világot sokkolta a hír, és különféle módon emlékeztek meg róla szerte a bolygón.

Most úgy tűnik, Stephen Hawking eggyé válhat a világűrrel.

Testét, pontosabban hamvait Isaac Newton sírja mellé temetik, azonban egy része a kozmoszba is kijut. Az eszmeisége és a hangja!

A világhírű, nemrég elhunyt asztrofizikus gondolataihoz Vangelis, a legismertebb görög zeneszerző (Tűzszekerek, Szárnyas fejvadász) komponált zenét 

– írta a BBC News, amit az MTI szemlézett. 

A szerzeményt a Földhöz legközelebbi fekete lyuk irányába fogják sugározni az Európai Űrügynökségnek (ESA) a spanyolországi Cebrerosban lévő állomásáról azt követően, hogy a fizikus hamvait örök nyugalomra helyezik a londoni westminsteri apátságban tartott hálaadó istentiszteletet keretében.

A fizikus lánya, Lucy szerint az 1A 0620-00 jelű fekete lyuk irányába sugárzott szavak a béke és a remény üzeneteként szolgálnak az „egyetértésről és annak fontosságáról, hogy harmóniában kell együtt élnünk ezen a bolygón”. 

Az istentiszteleten a család és a barátok mellett a nagyközönség ezer szerencsés tagja is részt vehet, akiket sorsolással választottak ki.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség csillagászat űrkutatás stephen hawking kozmosz


Megtekintések száma: 51263

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet