Óriási tudományos felfedezés jöhet! Japán lefúr a Föld köpenye alá! vajon mit fognak találni?

2018. augusztus 10., péntek




Hamarosan megkezdik minden idők legnagyobb szabású tudományos projektjét, mely az egész tudományra, és az emberiség múltjára is hatással lehet.

Kétség sem fér hozzá, hogy az elkövetkező 1-2 évtizedben óriás tudományos felfedezéseknek lehetünk majd tanúi. Egyesek egyenesen azt állítják, hogy olyan dolgok fognak a Föld, és így az emberiség múltjáról kiderülni, melyek miatt újra kell írni a tudományos tankönyveket.

Japán ugyanis nemrég bejelentette, hogy egy gigantikusan nagyszabású fúróprojekt keretében lefúrnak a Föld köpenyéhez, sőt, ha képesek rá, még annál is lejjebb hatolnak.

Ha ez sikerül nekik, mindenkinél mélyebbre fúrhatnak a világon.

Jelenleg nincs olyan mélyfúrási projekt, mely hivatalosan is képes lett volna elérni a Föld köpenyét. A köpeny már eleve olvadt kőzetekből áll, így gyakorlatilag minden megolvadna ott lenn.

Japán mégis azt állítja, hogy képesek lesznek rá, mert olyan új technológiák bevezetésén dolgoznak, melyeknek az extrém hőmérséklet nem lehet akadály.

A Föld köpenye általában az óceánok aljzatán a legvékonyabb, itt akár néhány kilométer is elég, hogy elérjük a köpenyt, mégsem sikerült még soha senkinek ténylegesen lehatolni, csak karcolgatni a köpeny és a Föld kérgének határát.

A projektet a Japan Maritime and Earth Science and Technology nevű cég fogja véghezvinni, és a fúrások előreláthatólag valamikor 2020 környékén kezdődnének meg.

Még nincs meg a helyszín, és a rendelkezésre álló technológia is fejlesztés, csiszolgatés alatt áll, de a hírek bíztatóak.

Az egyik lehetséges, és valószínű helyszín a Hawaii partjai közelében álló Costa Rica.

Óriási felfedezésekre várhatunk, ha sikerül a megaprojekt, ugyanis a Föld köpenye olyan titkokat rejthet, amiket még soha nem láttunk. Többek között óriási tudományos haszna is lesz, hiszen Japán elmondása szerint akkora ismeretanyaggal gazdagodhatunk geológiai téren, melyekkel nem csak hogy megjósolhatóak lesznek a földrengések - akár több évre előre - hanem akár meg is akadályozhatóak.

Hiszen ha el tudjuk érni a köpenyt, idővel - a folyamatok megértése, és elemzése után - akár manipulálni is tudjuk azt.

Noha ez beláthatatlan következményekkel is járhat, ha körültekintően járunk el, emberélete millióit menthetjük meg, és földrengéseket, cunamikat akadályozhatunk meg.

Sokan pedig úgy sejtik, hogy olyan nem várt dolgokra bukkanhatnak ott lenn, melyre soha nem számítanak. Új anyagokra, ásványokra, leletekre, vagy üregekre, melyeknek nem lenne szabad létezniük, mégis ott vannak.

Ezzel pedig közvetlenül arra kényszerítenék a világ tudományos közösségét, hogy az ismeretterjesztő könyveket alapjaiktól írják újra…

OSZD MEG másokkal!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 36291





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet