Óriási változás jöhet az emberi élettartammal kapcsolatban

2017. március 27., hétfő




A jövőben minden megváltozhat, és mi emberek, talán már nem is leszünk emberek.

Hamarosan elképesztő mértékben megugorhat az emberi élettartam: jelentették be a tudósok.

Az emberi átlagéletkor bár egyre inkább nő, még nem olyan jelentős ez a növekedés, mint mondjuk az ipari forradalom előtti időkhöz képest.

Ugyanakkor még mindig lenne hova fejlődni, és az emberiség szeretné elérni, hogy 110 év legyen. Nem véletlen, hogy számos kutatás indult ebben az ügyben, és ma már egyre inkább arra mennek rá egyes kísérleti tanulmányok, hogy arra jöjjenek rá, hogy az átlag feletti életkorral rendelkező embereknek mi a titka.

Arra rájöttek már, hogy az agyuk egy része képes megfiatalodni, és talán szerepet játszhat a folyamatokban.

A jövőben, méghozzá a nem is túl távoli jövőben akár egy teljes évszázaddal megnőhet az életkorunk, de a szakemberek szerint gyakorlatilag a csillagos ég lesz a határ.

Mindehhez a szuperszámítógépek fognak hozzájárulni, és a virtuális valóság, valamint az olyan 5 dimenziós adathordozók, melyek a kutatások és tesztek szerint akár több milliárd évig is képesek ezeket az adatokat eltárolni.

Itt nem csak arról van szó, hogy a technológiai fejlődés olyan számítógépeket eredményez, amik előre ki bírnak számolni dolgokat, szimulálni tudnak majd vírusokat, kórképeket, és ezekből döbbenetes gyorsasággal új felfedezéseket, teóriákat gyártanak, hanem hogy a virtuális valóság utat nyithat az emberi tudat megőrzésére.

Gyakorlatilag egy pendrive-on el tudnánk majd tárolni magunkat, vagy legalábbis a tudatunkat.

Jelenleg is folynak különféle kísérletek arra vonatkozóan, hogy az emberi agyat leképezzék, mondhatni lemásolják. Ugyanis ha az agyban rejlik valóban a tudat - és erre a legújabb kutatások szerint elég nagy esély van - akkor azt lemásolva valószínűleg az emberi tudat és az énképünk is lemásolható lesz.

Vagyis bárki átültethetünk egy piciny adathordozóra, amit később egy új testbe implementálhatunk.

5 dimenzós adattárolókon - melyek léteznek már ma is - képesek leszünk a tudatunkat átmenteni, és előre legyártott, kitenyésztett testekbe táplálni magunkat, de az is könnyen elképzelhető, hogy a jövőben már robotikus testtel fogunk rendelkezni.

Így korlátlan ideig fog élni a tudatunk, és egyesek szerint mi magunk fogjuk ezzel a mennyországot megteremteni, vagy legalábbis a mennyországhoz kötött örökkévalóságot, öröklétet.

Mások szerint egy olyan virtuális valóság fog létrejönni sok száz év múlva, ahol az emberi tudatok a test halála után feltöltődnek, és ez lesz a virtuális leképezése a mennyországnak, ahol a tudatok örökké jelen lesznek ebben a megfoghatatlan térben.

Bárhogyan is, de az elkövetkező néhány évtizedben komoly változások lehetnek abban a tekintetben, hogy az ember meddig nevezheti magát élő, lélegző lénynek, és mikortól válunk mechanikus, de tudattal rendelkező robotoknak…

egészség orvostudomány egészség megelőzés


Megtekintések száma: 47187





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet