Óriási veszélyt jelentenek Európára a bevándorlók által behurcolt kórokozók!

2017. november 2., csütörtök




Már megjelentek azok a betegségek és kórképek, melyek korábban nem voltak jellemzők a kontinensen. Eljön a vérhas, ebola, malária kora hazánkban, és szerte Európában?

Rohamosan terjednek a különféle trópusi betegségek Európában. Ez nem holmi riogatás, hanem szakemberek megfigyeléseinek és friss tanulmányok eredményének a tanulsága.

Európa tehát nem csak migrációs fronton lehet veszélyben, hanem egy egészségügyi lidérc árnyéka is rávetülhet az európai társadalomra.

Ha ugyanis ránk szabadulnak a különféle ismeretlen, és sok esetben nehezen gygyítható egzotikus betegségek a más kultúrájúak bevándorlása miatt, akkor több százezren, vagy akár több millióan halhatnak meg.

Már olyan területeken is felütötte a fejét a nyugat-nílusi vírus Európában, ahol eddig arra nem volt példa.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint Görögországban a múlt héten három olyan megbetegedést jelentettek, amelyekről bebizonyosodott, hogy a nyugat-nílusi vírus okozta:

Mindhárom eset olyan régiókban történt, ahol eddig senki sem betegedett meg ettől a vírustól. Romániában hat megbetegedést regisztráltak egyetlen hét alatt, egyet egy addig érintetlen területen.

Van 7 olyan trópusi betegség, ami pedig potenciálisan is megjelenhet az elköevtkező években hazánkban, vagy talán már meg is jelent:

  • Malária a határokon
  • Dengue-láz
  • Chikungunya vírus
  • Nyugat-nílusi láz
  • Krími-kongói vérzéses láz
  • Lyme kór

És ezek csak a legfontosabbak. Sok más, akár Afrikából idehurcolt betegség is megjelenhet, amire az európaiak szervezete nincs felkészülve, és hirtelen nem lehetne annyi oltóanyagot előállítani a betegségek ellen, hogy az elég legyen mindenkinek.

Így pedig felkészületlenségünket emberek milliói fizethetik meg a saját életükkel.

Mindehhez hozzájárul még az éghajlat változása is, mely szintén kedvez a különféle vírusokat hordozó vérszívó fajok megjelenésének.

Európának tehát érdemes felkészülnie egy a bevándorlásnál is nagyobb veszedelemre…

OSZD MEG másokkal is!

egészség járvány életmód európa betegségek világjárvány bevándorlás


Megtekintések száma: 46489





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet