Óriási világsikert ért el Magyarország: erre MINDANNYIAN büszkék vagyunk!

2018. március 1., csütörtök




A Semmelweis Egyetem a világ legjobbjai között! OSZD MEG, és gratuláljunk nekik!

Napjainkban egyre kevesebb jó jár ki Magyraországnak, és az egykor szebb napokat látott nemzetünket már elkerülik a sikerek.

Ennek ellenére időnként még mindig képesek vagyunk megmutatni azt, hogy mekkora erő rejlik ebben a csepp országban, és hogy tehetséges fiataljaink, tudományos szakembereink komolyan kiveszik a részüket a világ jobbá tételében, és számos vezető kutatásban.

Most egy rangos elismerés részeként a Semmelweis Egyetem került a figyelem középpontjába.

OSSZUK MEG mindenkivel ezt a nemzeti büszkeséget!

Olyan egyedülálló dologról van szó, ami világszinten egy igazán rangos elismerés, és ami miatt méltán büszkék lehetünk hazánkra.

A Semmelweis Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) szűkebb szakterületeket rangsoroló listáján az orvostudományi és a gyógyszerészeti képzést tekintve bekerült a világ legjobb 200 intézménye közé.

Az egyetem a szakterületi rangsor élet- és orvostudományi képzési kategóriájában javított tavalyi eredményéhez képest, és a 254. helyen végzett, és ezzel a legjobb helyen szerepel a hazai felsőoktatási képzőhelyek közül.

Ez egy óriási eredmény, a világ 200 legjobb oktatási intézményei közé tartozni.

A szakterületi rangsorban a magyar intézmények közül a 397. helyen áll a Debreceni Egyetem, a 401-450. helyre sorolták a Szegedi Tudományegyetemet, míg a Pécsi Tudományegyetem a 451-500. helyre került.

A nemzetközileg és tudományos szempontból is igen elismert lista összeállításánál négy szempontot vesznek figyelembe:

Az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakoriságát, az intézmény hírnevét a tudományos szférában, a munkáltatói véleményeket és az idézettségre utaló bibliográfiai indikátort.

Gratulálunk, és sok sikert a Semmelweis Egyetem tanárainak és diákjainak, valamint minden felsőoktatási és oktatási intézménynek is!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség magyarország magyarok


Megtekintések száma: 86909





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet