Óriási x alakú struktúrát találtak a galaxisunk közepén!

2016. július 23., szombat
Egy gigantikus, x alakú formáció vagy objektum lehet a galaxisunk közepén. A kutatók egyelőre nem tudják, hogy mi lehet ez a rejtélyes objektum, melyet azelőtt soha nem érzékeltek.

Kissé giccsesnek hangozhat a mondat, de most valóban X jelöli a helyet. A galaxisunk közepén ugyanis egy ilyen alakú anomáliát fedeztek most fel a csillagászok és űrkutatók.

A felfedezést megerősítették, rengeteg adat és infravörös tartományban történt mérés is megerősíti, hogy van egy x alakú tárgy a galaxis közepén.

A tudósok nem tudják, hogy mi lehet, de különféle elméletek már léteznek arra vonatkozóan, hogy miből lehet, hogyan keletkezett.

x-struktura-a-galaxis-kozepen

A csillagászok szerint a szokatlan alak is azt mutatja, hogy van valami a tejút és más galaxisok közepén, amit még nem ismerünk, és ami talán a jelenleg ismert tudomány számára is megmagyarázhatatlan.

Olyan folyamatok játszódhatnak le odabenn, melyről fogalmunk sem lehet. - Nyilatkozta az egyik tudós az ügy kapcsán.

Az x alak mindenképpen

azt a nyilvánvaló következtetést sugallja, hogy a most talált dolog akár mesterséges,

valamilyen kéz által alkotott objektum is lehet, de egyelőre korai következtetéseket levonni.

A szkeptikus csillagászok szerint inkább lehet egy x alakban elrendeződött csillaghalmaz, igaz erre ugyanúgy nincs még elegendő bizonyíték.

Feltehetőleg a galaxis keletkezésekor keletkezhetett, és ha valóban egy még nem ismert mechanizmus "terméke", akkor további vizsgálatok ki fogják deríteni azt, hogy hogyan keletkezett, miből lehet, és mikor került oda.

galaxis-2

Vannak olyan szakemberek, akik szerint lehetséges, hogy bár az objektum nem mesterséges, de talán mégis köze van idegen civilizációkhoz. Szerintük ugyanis nem minden galaxis tartalmaz ilyen x alakú anomáliát a közepükön.

Az is különös továbbá, hogy ez az x egyáltalán ott van, hiszen a korábbi felfedezések szerint a galaxisunk közepén egy gigantikus méretű fekete lyuk található, melynek

már sok ezer, vagy milliárd évvel ezelőtt el kellett volna szívnia önmagába ezt az x alakú struktúrát, de az mégis ott van.

Talán egy átjáró, egyfajta sötét anyagból álló kapu, mely más térdimenziókba nyílik, vagy valamiféle féregjárat.

atjaro-az-urben

Mindenképpen szükség van további kutatásokra, hogy egyértelművé váljon, mi is van a galaxisunk közepén, mely ilyen érdekes formációba rendeződött.

Akik az idegen életben reménykednek, úgy gondolják, hogy egy komplett kolónia élhet galaxisunk belsejében, szemünk és kíváncsi tekintetünk elől - egyelőre - rejtve.

tudomány csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 3557

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet