Orvosi Kannabisz - Agyi bénulás - Jacqueline Patterson (magyar felirat)

2020. január 18., szombat




Erről jobb, ha mindenki tud!

Jacqueline orvosi kannabisszal kezeli agyi bénulását, ami minden más gyógyszernél hatásosabb. 

Az agyi bénulás (AB) az agy fejlődésének egy gyógyíthatatlan betegsége, általában 3 éves korban jelentkezik. Különböző jelek és tünetek kísérik a kialakulását, beleértve a mozgás vezérlésének nehézségeit (pl. koordináció, precizitás és a testtartás diszfunkció, görcsösség/merev vagy feszes izmok és a túlzott reflexek, változások az izomtónusban vagy reflexekben, gyengeség, remegés/tremor).

Az agyi bénulásos betegek tapasztalhatnak fájdalmat (általában a merev izmok miatt), inkontinenciát, alvási zavarokat, fejlődési, hallás, beszéd és látás károsodást és egyéb tüneteket. 

A gyerekek 35%-50%-ánál rohamokkal járó rendellenességek alakulnak ki. Míg az agyi károsodást okozó sérülés az agyban általában nem rosszabbodik, vagy javul, a jelek és tünetek változhatnak.

Egy esettanulmány, amit a Neurológiai Betegségek Értékelésében (Reviews in Neurological Diseases) publikáltak, úgy találta, hogy egy 45 éves férfi agyi bénulással és epilepsziával “jelentős javulást mutatott kannabisz használatával”.

Továbbá ami különösen fontos, hogy az összegyűjtött adatok bizonyítják a különböző kannabisz fajták változó kannabinoid arányainak hatékonyságát az AB tüneteinek kezelésében, beleértve a görcsösséget, a neuropátiás fájdalmat, a krónikus fájdalmat, az alvási zavarokat és a görcsrohamokat.

Bár a végleges ok-okozati összefüggéseket nem lehet esettanulmányokkal értékelni és a javulásról szóló önértékelések oka lehet a placebo-hatás, ha az értékelés nem egy kettős-vak, randomizált vizsgálatban készült, ennek ellenére az AB-vel küzdő betegektől összegyűjtött anekdotikus bizonyítékok komolyan számításba kell venni.

Mivel a beteg vizsgálatának értékelése és az olyan tünetek klinikai javulásának meghatározása, mint a görcsösség és a fájdalom, valós jelentőséggel bír, a betegek önmagukról készített jelentését nem lenne szabad, hogy kizárják az orvosok.

OSZD MEG másokkal is!

életmód kannabisz


Megtekintések száma: 15305





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet