Ősi lézeres technológiával hozhatták létre a római katakombák 1600 éves freskóit?

2017. június 3., szombat




Bizarr teória látott napvilágot arról, hogyan jöhettek létre...

Olaszország legrégebbi katakombáiban olyan égetett jellegű freskókat is találni, melyeknek a létrejötte mind a mai napig hatalmas kérdés. Itt nem csak arról van szó, hogy sokszor a szerzők neve is ismeretlen, vagy a keletkezésük pontos körülménye.

Az is egy külön dolog, hogy ezen freskók rendszerint bizarr, nehezen megfejthető jeleneteket ábrázolnak, melyek több értelmezéssel is bírhatnak.

Számos olyan jelleget viselnek magukon, melyek nyomán egyes kutatók joggal hiszik azt, hogy ezeket a freskókat valójában egy ősi, lézeres technológiával készíthették.

Lézeres technológia 1600 évvel ezelőtt?

Döbbenetes hangzik, az egyszer biztos. Azonban a szakemberek szerint egyértelműek a jelek: egy hihetetlen pontosságú lézeres alapú technológiának kellett közbenjárnia ezen freskók elkészültekor.

Szent Domitilla katakombáiban legalább 1500.000 sír található, melyeknek egy része már jelentősen megrongálódott, vagy ki lett fosztva a történelem folyamán.

Igazi labirintusok vannak a Róma alatti alagútrendszerekben, gyakorlatilag egy komplett város. A holtak városaként is sokan hivatkoznak rájuk.

Az itt található freskók között nagyon sok a bibliai töltetű freskó, vagy az olyan alkotás, mely konkrét Bibliai jelenetet "emel ki".

Persze a lézeres technológia gyanúja csak néhány régészben ötlött fel. A legtöbben azt állítják, hogy a bizonyítékok azt mutatják, hogy ezek ősi festékekkel készültek, úgy 1600 évvel ezelőtt.

A festékek nyoma egyértelmű, ezt a nyitottabb kutatók sem vitatják. Ellenben úgy gondolják, hogy az ő elméletük a helyes, és azért ennyire pontosan és arányosak sok esetben ezek a freskók, mert lézerrel "sütötték bele" a falakba a mintákat, melyeket később teljesen megfestettek.

"Teljesen őrült teória, de még akár igaz is lehet" - állítja egy pártatlan régész.

"Számos jel utal arra, főleg a kontúrok határvonalán, hogy precíz vonalak mentén dolgoztak az alkotók. Mintha csak egy mai nyomatott kifestőt festettek volna át." - állítják a bizarr elmélet hívei.

Alátámasztásként azt is felhozzák, hogy a mikroszkopikus vizsgálatok során is olyan rendkívül egyenes, ívelt vonalakat figyelhettek meg a kutatók és régészek, melyek csakis mesterséges technológiával jöhettek létre, nem pedig szabad kézzel.

A legtöbb régész azonban úgy válik, hogy egyesek többet látnak bele, mint ami valójában benne van.

"Nem utal semmi lézeres technológiára. Az akkori emberek rendkívül precízek voltak, mivel egy régebbi technika hatalmas szakértői voltak. A régebbi technika nem jelent pontatlanabb végeredményt" - érveltek.

Így, bár meglehet, hogy talán sohasem láttak lézeres eljárást az 1600 éves katakombák freskói, mégis természetfeletti hatást kelt pontosságuk és messzemenő részletességük.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek érdekesség bizarr történelem ősi technológia


Megtekintések száma: 212628





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet