Ősi szuperdiszk Egyiptomban: ősi rejtély tartja lázban a világot

2023. augusztus 24., csütörtök




Jelenleg a Kairió Múzeumban van eltárolva és kiállítva, de a célja és eredete nem ismert. Sem az, hogy pontosan milyen technológiával hozhatták létre.

Rengeteg néven emlegetik, ez is mutatja, hogy mind a régészek, mint pedig az emberiség nincs tisztában azzal, hogy mi lehet.

A különféle paleoasztronautikai elméletek szerint egy ősi idegen "relikviáról" lehet szó, valamiféle földönkívüli technológiáról.

Mások viszont úgy vélik, hogy "csak" egy különlegesebb egyiptomi tárgy, melynek ez csupán egy töredéke, ezért nem érti senki a funkcióját.

Vajon a háromkaréjos lemez az ősi egyiptom magasan fejlett technológiájának bizonyítéka?

Csak néhány információ maradt fenn róla, kevés biztosat tudni.

A tárgyat Sabu hercegnek, Anedjib fáraó fiának a sírjában találta Brian Walter Emery 1936-ban. (Anedjib az I. Dinasztia kormányzója volt ie. 3000-ben)

A tárgy korát is erre az időszakra datálják, de a kifinomult dizájnját a kutatók nem tudják összeegyeztetni az adott korral.

A lelet átmérője 61 cm, a magassága a középpontjában 10 cm. Kvarcitból (metahomokkő) készült, ez az anyag egy NEM PALÁS metamorf kőzet, melyet az ősi Egyiptomban olyan tárgyak előállítására használtak, melyek faragás közben eltörnének.

Valamiért mégis "pala-tál"-ként van bejegyezve.

A leletet úgy tervezték, hogy egy átmenő lyuk legyen a közepén, összességében egy három pengés légcsavarhoz hasonlít, a közepén lévő szabályos kör alakú lyuknak pereme van ami pedig arra enged következtetni, hogy a tárgy egy tengelyen forgó mozgást végzett.

Mi célt szolgálhatott?

Több hivatalos egyiptológus egyetért abban, hogy nem használhatták kerékként, mert a kereket ie. 1640 előtt nem ismerhették.

De akkor mi lehetett?

Az egészben az a különös, hogy a lemez formája és belső vonalvezetése kísértetiesen hasonlít a hanghullámokra, melyek képesek megjelenni valamilyen vásznon, melyre homokot vagy más anyagot szórnak.

Az így kirajzolódó alakzatok szinte majdnem "ráilleszthetők" a lemezre, vagy ahogyan sokan hívják az egyiptomi "szuperdiszkre".

Mindez a véletlen műve lenne?

Vagy köze lehet az Egyiptomban állítólag ismert és alkalmazott levitációs, azaz lebegtetési technológiákhoz, mely abból állt, hogy valahogyan hanghullámok segítségével lebegtettek hatalmas köveket?

OSZD MEG másokkal is!

rejtélyek ősi idegenek egyiptom


Megtekintések száma: 124551





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet