Ősi vírusok és egyéb kórokozók szabadulhatnak rá az emberiségre a jég alól!

2023. április 24., hétfő




Szibéria jege olvadóban van, és ez egy borzalmas dolgot szabadíthat ránk egy kutatás szerint.

A globális felmelegedés hatására olyan több ezer, vagy akár több millió éves óriásvírusok szabadulhatnak rá a bolygóra, melyek évek alatt kiirthatják a teljes élővilágot.

Ezt egy friss kutatás eredményei vetítik előre.

A tudósok szerint nem az a kérdés, hogy ez megtörténik-e, hanem az, hogy mikor. 

Azt sem tartják kizárnak, hogy az elmúlt nagyobb fajkihalásokat részben ezen kiszabaduló vírusok okozták. Ugyanis a Föld történetében voltak már hasonló felmelegedések, és ezek mindig a populációk megcsappanásával jártak együtt.

Rengeteg korábbi tanulmány igazolta, hogy szuperbaktériumok, és olyan ősi vírusok lehetnek mind az Antarktiszon, mind az Északi sarkon, vagy Szibéria területén elzárva, melyek évezredek óta szunnyadnak.

Ha egy ilyen kiszabadulna, arra nem lenne gyógymód, és pillanatok alatt el tudna terjedni a globalizációnak köszönhetően az egész bolygón.

Az ősi világjárványok pusztító mikrobái pedig még most is ott lehetnek, mélyen a jeges talajba fagyva, elzárva.

Szibéria egyes vidékein már napjainkban is voltak és vannak olyan rejtélyes eredetű megbetegedések, amiket semmi mással nem lehet magyarázni.

A tudósok ezért egyre nagyobb aggodalommal figyelik azt, hogy a permafroszt több száz, több ezer évenát fagyott talaja miként olvad fel szép lassan.

A dolog veszélye az, hogy több millió év fejlődésének genetikai és evolúciós szakadéka lenne a vakcináink, és a vírus között. Így nagyon nehéz lenne a kórokozó nyomába eredni, ez pedig már az első hetekben több millió áldozattal járna.

Az emberiség nem lenne rá felkészülve, és mielőtt ténylegesen használható vakcinát gyártanánk le, már milliók életét követelné a kirobbanó világjárvány.

Találtak már olyan állati maradványokat, és a permafrosztba fagyott élőlényeket, melyeknek nem egyértelmű a halálának oka, így akár egy rejtélyes ősi vírus is végezhetett velük.

Az elkövetkező években fokozottan kell figyelnünk tehát, és az emberiségnek fel kell készülnie egy esetleges ősi vírus által kirobbanó járványra.

Maga Bill Gates is azt mondta, hogy az elkövetlező években komoyl világjárvány törhet ki, a világ alakulását megfigyelve, és minden számítógépes előrejelzési modell szerint is.

Tényleg ez lehet majd a vesztünk?

OSZD MEG másokkal is!

tudomány világjárvány járványok


Megtekintések száma: 152730





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet