Összeomolhat a világ legnagyobb közösségi oldala: a nagy adatlopási botrány pusztíthatja el Zuckerberg "teremtményét"?

2018. március 29., csütörtök




A Tesla és a SpaceX után további nagyágyúk törölték magukat... már bűnügyi vizsgálódás zajlik a vállalat háza táján. Magával ránthatja a fél netet a Facebook csődje?

A Facebook közel 50 millió felhasználó adatait adhatta illetéktelen kezekbe.

A botrány pedig tovább gyűrűzött, ugyanis Snowden azt állítja, hogy a rendszert nem más, mint egy hatalmas lehallgató eszköz. Mindent tud a közösségi oldal a felhasználóiról...

A Facebook esése – rövid szünet után – kedden tovább folytatódott, és végül rég nem látott mélységben állt meg.

A közösségi oldal értéke sokat csökkent, sőt magával rántott más vállalatokat is, ami az amerikai indexet is megviselte.

Néhány napra úgy tűnt, hogy a Facebook részvények zuhanása megtorpan, azonban a közösségi oldal papírjai keddről szerdára annyit estek, hogy több milliárd dollárnak megfelelő összeg vált köddé órák alatt.

Míg március 16-án 185,09 dolláron jegyezték a részvényeket, addig a március 27-i záró árfolyam már csak 152,22 dollár volt.

A részvényenkénti 32,87 dolláros csökkenés azt jelenti, hogy a cég tőzsdei értéke 17,75 százalékot esett alig több mint tíz nap alatt.

A cég kapitalizációja 442,2 milliárd dollár volt a keddi zárást követően.

Sokan már azt vizionálják, hogy a Facebook összeomolhat. Ez persze valószínűleg nem következhet be, az azonban igen, hogy komoly lépéseket kell majd Zuckebergnek és csapatának tennie azért, hogy a Facebook megítélése nagyságrendekkel javulhasson.

A vállalat a botrány kitörés óta 95 milliárd dollárt bukott, ez a Nemzetközi Valutaalap 2017-es adatai alapján Szlovákia teljes GDP-jének felel meg.

Keresetek millióit nyújtották be a botrány óta az emberek a Facebook ellen, és sokak szerint a helyzet még kellemetlenebbé válhat Zuckebergnek.

A Facebook esése miatt az európai részvények is meredeken zuhanni kezdtek, magával ránthatja tehát az egész online világot is, legalábbis részben, ha valami nagyon durva dolog történik a Facebookkal a napokban-

OSZD MEG másokkal is!

durva facebook botrány felháborító közösségi oldal


Megtekintések száma: 33729





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet