Párhuzamos világokba nyithattak kaput a Nagy Hadronütköztetőben?

2017. május 29., hétfő




Lehetséges, hogy megvan a kvantumfizika legnagyobb rejtélye.

A kvantumvilág és a fizika mindig is egy érdekes kapcsolatban volt egymással. A kvantumvilág ugyanis igen sok szempontból teljesen furcsán működik.

Mondhatni vannak olyan aspektusai, ahol szöges ellentétben áll az általunk eddig ismert és taglalt, valamint tanított fizikai ismeretekkel.

Vannak olyan kvantumösszefonódások, melyet nem lehet megmagyarázni, legalábbis az általános fizikai modellt figyelembe véve képtelenség. Ez egyes tudósok és szakemberek szerint egy olyan tényező, ami utalhat arra, hogy más, eddig ismeretlen világok is létezhetnek.

Ráadásul ezek a világok a miénkkel párhuzamosan léteznek, csak egy másik síkban. A síkok tökéletesen fedésben vannak egymással.

Vagyis lehet, hogy a szobád valójában ugyanabban a pillanatban egy mészárszék is a 16. században, és egy laboratórium a 24- században.

A kvantumösszefonódás lehetővé teszi a részecskék közötti kapcsolatot anélkül, hogy fizikailag össze lennének kötve. Ezt egyfajta ismeretlen háló közvetítheti, vagy valamiféle rejtett erőtér, mely sokak szerint összefügghet a párhuzamos világokat alkotó részecskeszövetekkel.

Egyesek szerint a Nagy hadronütköztetőben az elmúlt években elvégzett kísérletek egyértelműen bebizonyították: léteznek párhuzamos világok.

Korábban ott dolgozó fizikusok is számoltak be különös eseményekről, és arról, hogy az ott dolgozók a tűzzel játszanak, és fogalmuk sincs, milyen világokba nyithatnak egyes kísérletekkel átjárót.

Ha pedig ezeket a kapukat nem sikerül bezárni, és onnan átjön valami, akkor csak az Isten állíthatja meg, vagy még az sem. De hogyan is lehetett ezt elérni, létrehozni?

A Nagy Hadronütköztetőben egy 27 kilométer hosszú alagútban protonokat, ólomionokat keringhetnek.

Ezek egy idő után összeütköznek. Az összeütközés pillanatában történő eseményeket és felszabaduló energiákat vizsgálják a tudósok és számtalan kérdésre keresik a választ, amit hétköznapi ember nem tud, illetve nem ért hozzá.

Az anyag és antianyag nagyságrendi különbségére akartak választ kapni, de idő közben extra dimenziók létére utaló bizonyítékokat is feltártak.

Egyesek azt állították, hogy a felelőtlen tudósok észre sem vették, de meg nyitottak egy kaput az egyik párhuzamos világhoz. Ez azonban nem ott történt meg, ahol a tudósok azt várták.

Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy interdimenzionális lények alakjai sejlettek fel egy ízben az egyik ilyen néhány másodpercre megnyitott átjáróban.

Ha ez igaz, akkor akár egy dimenziókon túli civilizációval is felvehetjük a kapcsolatot, vagy akár le is rohanhatják a bolygót, ha nem elég óvatosak a tudósok.

Egyelőre nem nagyon ismerjük a rajtunk kívüli világokat, de a CERN, és más, részecskékkel foglalkozó kísérleti rendszerek napról napra megpróbálnak közelebb jutni ezekhez az extra dimenziókhoz.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély fizika rejtélyek párhuzamos világok párhuzamos dimenziók kvantumfizika


Megtekintések száma: 137046





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet