Pengeélen: már az ENSZ is egy harmadik világháború kirobbanására figyelmeztet!

2018. április 14., szombat




Elég egy rossz parancs, és megindul korunk nagy háborúja...

Az elmúlt hónapokban fokozódott a rossz viszony a világ két legnagyobb katonai hatalma között. Az oroszok és amerikaiak különféle érdekellentétek mellett efszültek egymásnak.

Eközben Putyin láthatóan és jól érzékelhetően nem csak folyamatosan fegyverkezik,d e új, minden eddiginél modernebb haderőt kezdett el kiépíteni.

Emellett létrehozta a végítélet fegyverét is, mely egy katonai tengeralattjáróra szerelhető nukleáris bomba, amit akár rakétákra is rá lehet szerelni és kilőni Amerika bármely területére.

Elemezők világszerte tartanak attól, hogy közel a vég, és még maga az ENSZ is elkezdett aggódni.

Donald Trump a tanácsadói kérése ellenére gratulált Vlagyimir Putyinnak a választáson aratott győzelméhez és meghívta őt a Fehér Házba, az amerikai elnök szíriai rakétacsapásokkal fenyegette meg Oroszországot.

Téboly, ami a politika színterén zajlott, sokak szerint már így is egy ideje hidegháborús időszakban van a világ...

Múlt szombaton 40 ember, köztük sok gyerek meghalt Szíriában, feltehetően vegyitámadás miatt....

A krízis hétfőn kezdett el igazán eszkalálódni, amikor James Mattis amerikai védelmi miniszter újságíróknak arról beszélt a Pentagonban, hogy nem zárja ki a Szíriára mért légicsapás lehetőségét.

Másnap Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet ezt megerősítve kijelentette, hogy az USA választ ad a Szíriában elkövetett újabb halálos vegyifegyver-támadásra, függetlenül attól, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa cselekszik-e vagy sem.

Az orosz válasz hamar megérkezett: kedd este Oroszország bejrúti nagykövete egy tévéműsorban belengette, hogy lelövik a Szíriára esetlegesen kilőtt amerikai rakétákat. Több se kellett Trumpnak, aki felment a Twitterre, és azt üzente az oroszoknak, márpedig érkezni fognak a szép, új, okos rakéták.

Az amerikai elnök – aki a válság miatt lemondta hivatalos dél-amerikai látogatását is a héten – később arról írt,

Soha nem volt ilyen rossz a kapcsolatunk Oroszországgal, beleértve a hidegháborút is.

Trump csütörtökre valamelyest visszavett a tempóból, és úgy fogalmazott közösségi oldalán, soha nem mondta, mikor kerül sor a Szíria elleni támadásra, lehet, hogy nagyon hamar, lehet hogy egyáltalán nem hamar.

A nukleáris konfliktust kockáztatja Trump egy esetleges amerikai-orosz katonai ütközet esetén.

Az egész nagyon gyorsan történhet, a szituáció pedig pillanatok alatt kicsúszhat a politikusok kezei közül.

A Közel-Kelet káoszban fuldoklik, a hidegháború újra itt van, csak még durvábban, a növekvő feszültségek teljes körű katonai szembenállásba torkollhatnak. Nem mi állítjuk ezt Szíria ügyében, hanem Antonio Guterres ENSZ-főtitkár mondta a szervezet biztonsági tanácsának ülésén, amit Oroszország hívott össze. 

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika harmadik világháború háború


Megtekintések száma: 15824





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet