Pokoli nyár vár a Földre: számos melegrekord megdőlhet

2017. január 25., szerda




Sydneyben már most is tombol a hőség, és jelenleg 35 fok van, és egy 120 éves melegrekord dőlhet meg. Nyáron ez vár majd a Föld teljes egészére.

Melegrekord dőlhet meg

Drasztikus forróságok, számos aszály, és az egészségre káros meleg fog végigsöpörni a bolygón idén nyáron.

A meleg már most elkezdte éreztetni a hatását, ugyanis Sydneyben 35 fokot mértek, és nem kizárt, hogy a napokban 38-39 fokig is felkúszik a hőmérő.

Ezzel nagy veszélybe kerülhet egy 120 éves rekord. 1896-ban ugyanis zsinórban 9 mérés alkalmával mértek 35 fok fölött, vagyis tartósan pokoli meleg volt az adott területen.

A városban már megdőlt egy másik rekord: négyszer nem ment éjszaka 24 fok alá a hőmérő higanyszála, az eddigi csúcsot 2010 tartotta, két ilyen forró éjszakával.

Fokozódó forróság a nyáron

Világszerte igen kegyetlen, fullasztó, és perzselő nyárra számíthat a világ legnagyobb részén minden nemzet és kontinens.

Azok, akik északon élnek, nagyon nagy szerencséjük van, de ők is meg fogják tapasztalni a sokkal enyhén időjárás okozta furcsaságokat.

Ellenben például Európa délebbi részein olyan melegek fognak uralkodni, hogy az sok ember életébe kerület, mivel rengeteg lesz az, aki hőgutát kap, vagy kiszárad, vagy nem bírja a túlzott forróságot.

A forróság egyre inkább fog a hónapokban fokozódni, és ez egyre rosszabb lesz, ahogy előre haladnak az évek. A globális felmelegedés iszonyatosan riasztó méreteket öltött, ugyanis a globális felmelegedés okozta klímaváltozás felgyorsult.

Az éghajlat is teljesen felborult, és egyre szélsőségesebbé válik.

Itthon is pokoli meleg lesz

Hazánkban sem lesz másképp, annyira meleg nyarunk lesz, hogy valószínűleg sok melegrekord meg fog dőlni, de valószínű, hogy a rá következő évben is sorra megfognak ezek a rekordok dőlni.

Ez különösen aggasztó, ugyanis rengeteg ember kiszáradhat, vagy hőgutát kaphat, de sokakkal hosszabb távon az egyre inkább erősödő UV sugárzások végeznek.

Nem véletlen, hogy a különféle bőrrákos megbetegedések száma az időjárás egyre forróbbá válásával ugrásszerűen megnőttek.

A Föld globális átlaghőmérséklete több fokkal is megemelkedhet, és egyes keleti országokban olyan elviselhetetlen lehet a hőség, hogy az emberek már nem fognak tudni túlélni, és tovább kell majd vándorolniuk más területekre.

Ez pedig idővel elhozhatja majd a klímamenekültek korát. Mindezen tovább ront az a tény, hogy a Föld lakossága egyre inkább vízhiánnyal fog küzdeni az elkövetkező 5-10 évben, mely néhány évtized múlva csúcsosodhat igazán ki.

globális felmelegedés globális klímaváltozás tudomány


Megtekintések száma: 63594





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet