Puccs az EU bizottság elnöke ellen: tovább zajlik az Európai Trónok harca, az összes választót becsapták!

2019. július 9., kedd




Valakinek vaj van a füle mögött! Az egész kontinenst megosztotta ez az egész. Megpuccsolták a vezetést, belső támadások, intrika és ármány az európai nagypolitikában?

Nagy a baj az Európai unió háza táján. Lényegében ugyanis újra bebizonyították az EU vezetői, hogy teljesen alkalmatlanok a kontinens vezetésére.

Ez egy degenerált, belterjes banda, akik hatalmi harcokat vívnak egymással, és közben csak a pillanat uralása lebeg a szemük előtt.

Soha nem látott megosztottságot hozhat magával az elkövetkező időszak…

Már eleve az elmúlt hetek marakodása is marandó sebeket hagyott Európa vezető politikusainak képzeletbeli arán, de ez több a soknál.

Ursula von der Leyen választásra készül.

De ez azért nem teljesen olyan választás, mint amilyeneket megszoktunk. Nincsen például ellenfél, akit le kell győzni, és nem a választópolgárok, hanem a választópolgárok által megválasztott parlamenti képviselők döntenek arról, megnyeri-e.

Közröhej, hogy Mans Weber, Frans Timmermans jelöléseit semmibe vették, és olyanok kerülhetnek majd a jövőben hatalomra, akiket nem a nép választott.

Még közvetett módon sem… Ilyen ez a nagybetűs Európai Unió, a SZABDASÁG és a DEMOKRÁCIA mintaképének akarja beállítani magát, közben pedig minden előre le van zsírozva…

Itt kezdődnek el Ursula von der Leyen problémái. Jelenleg köztes státuszban van, mert hiába jelölték elnöknek, a parlament még nem szavazta meg.

Ezért kapott egy üres asztalt az egyik földszintközeli irodában, ahonnan menedzselheti a kampányát, valamint nyolc embert, aki ebben segít neki…

A parlamentben viszont szavazathiányban még szenvedhet. A megválasztásához ötven százalék plusz egy szavazat kell: nem is csak a leadott szavazatok közül, hanem konkrétan 376 darab olyan képviselőre van szüksége, aki igent mond rá.

A szavazás 16-án lesz, Von der Leyennek addig biztosítania kell legalább annak a három nagy pártnak a támogatását, amelyek a tanácsban mellette döntöttek.

Hogy mi lesz ebből?

Újabb európai Trónok harca… egy közröhej tárgyát képező marakodás, egy olyan cirkuszi szám, amit minden bohóc megirigyelhetne ezektől az Európát vezetni akaró pojácáktól.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes politika


Megtekintések száma: 13804





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet