Putyin nem akármit üzent nem csak Európának hanem az egész világnak is! Hamarosan nagy háború robbanhat ki? - VIDEÓ

2018. április 12., csütörtök




Putyin akkor beszélt erről, amikor a Kremlben szerdán átvette több állam Oroszországba akkreditált új nagykövetének megbízólevelét.

“A dolgok állása a világon valóban nyugtalanságot kelt. A világon a helyzet egyre kaotikusabb. Ennek ellenére bízunk abban, hogy a józan ész végül felülkerekedik, hogy a nemzetközi kapcsolatok konstruktív mederbe terelődnek és hogy az egész világrendszer stabilabbá és kiszámíthatóbbá válik” – mondta.

Sokak szerint ez egyértelműen arra is utal, hogy aggodalmát fejezi ki, mivel a világban zajló folyamatok egyre inkább egy megoldhatatlan háborús konfliktus felé sodorják a világot.

Szavai szerint Moszkva kész a külföldi partnerekkel való építő jellegű, a nemzetközi jog és az ENSZ Alapokmánya által vezérelt párbeszédre. 

Mint mondta, továbbra is következetesen fog törekedni a globális és a regionális biztonság és stabilitás erősítésére, maradéktalanul be fogja tartani nemzetközi kötelezettségeit.

Szavai szerint Moszkva kész a külföldi partnerekkel való építő jellegű, a nemzetközi jog és az ENSZ Alapokmánya által vezérelt párbeszédre. Mint mondta, továbbra is következetesen fog törekedni a globális és a regionális biztonság és stabilitás erősítésére, maradéktalanul be fogja tartani nemzetközi kötelezettségeit.

A nap folyamán korábban Donald Trump amerikai elnök egy Twitter-üzenetben azt üzente Oroszországnak, hogy készüljön, mert rakétákat fog kilövetni Szíriára a kelet-gútai Dúmát ért állítólagos rakétatámadás miatt. Szíriai “ellenzéki szervezetek” állítása szerint Damaszkusz erői szombaton vegyi fegyvert vetettek be a városban. 

Az állítólagos incidens következtében értesülések szerint többtucatnyi polgári lakos életét vesztette.

“Oroszország azzal jön, hogy lelő minden és bármilyen típusú rakétát. Készüljön! Menni fognak (a rekéták), remekek, újak és okosak! Nem lehettek szövetségesei egy Gázzal Gyilkoló Állatnak, aki a saját népét öli, és még élvezi is!” 

– írta Trump Bassár el-Aszad elnökre utalva, aki a szíriai belháborúban Oroszország támogatását élvezi.

Az amerikai elnök nem sokkal a szerdai harcias üzenetét követően békülékenyebb hangnemre váltott: gazdasági segítséget ajánlott Oroszországnak, és a “fegyverkezési verseny” lezárását szorgalmazta.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az üzenetekkel kapcsolatban azt mondta, hogy Oroszország nem Twitter- hanem komoly diplomáciát folytat. Hangot adott meggyőződésének, hogy a legfontosabb dolog nem ártani a nemzetközi kapcsolatoknak.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség politika oroszok putyin háború


Megtekintések száma: 19278





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet