Putyin őrjöng, egyre feszültebb a háború miatt, az atom bevetésén gondolkodhat

2022. március 1., kedd




Új, eddig nem hallott információk jelentek meg Putyinról.

Az amerikai hírszerző ügynökségek megállapították, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnököt egyre frusztráltabbá teszi az Ukrajna ellen folytatott katonai küzdelme.

Az NBC News szerint miközben az orosz gazdaság példátlan globális szankciók alatt áll, katonai ereje pedig vélhetően nem úgy teljesít, ahogy arra számítottak, Putyin őrjöng a háttérben.

Az orosz elnök emellett a koronavírus miatt továbbra is elszigetelve él.

A hírszerzés szerint jelenleg nincs olyan információ, amely arra utalna, hogy Vlagyimir Putyin mentálisan instabil, de a korábbiaktól eltérő viselkedési mintákat mutat.

„Az Európai Unió lépései nem maradnak kemény válasz nélkül. Oroszország továbbra is az alapvető nemzeti érdekei szerint fog cselekedni, tekintet nélkül a szankciókra és a fenyegetésekre.

Itt az ideje, hogy a Nyugat megértse, hogy a világgazdaság feletti kizárólagos dominanciája már rég a múlté”

– olvasható abban a közleményben, amellyel az orosz külügyminisztérium reagált az uniós tagállamok szankcióira s arra, hogy egyes országok fegyvereket is szállítanak Ukrajnának.

Azok az uniós polgárok, amelyek közvetítő szerepet játszottak a halálos fegyverek és üzemanyag ukrán hadseregnek való eljuttatásában, mind felelősek lesznek tettük minden háborús következményéért.

A közleményben azt írták, az európai integráció, azaz az európai népek második világháború utáni megbékítését célzó pacifista projekt végét jelzi az unió február 27-i döntése, miszerint megkezdi az ukrán hadsereg halálos fegyverekkel való ellátását.


Megtekintések száma: 19641





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet