​Putyin szembeszáll az "aranymilliárdosok" birodalmával: korszakváltás és Új Világrend jön

2022. november 30., szerda




Az "aranymilliárd" - a leggazdagabb államok - totális uralmának modellje igazságtalan, és a kizárólagosság illúzióján alapul, első és másodosztályúakra osztja a népeket, ezért rasszista és neokolonialista jellegű

- mondta az orosz elnök, aki szerint az ennek alapjául szolgáló globalista, liberálisnak mondott ideológia egyre inkább a totalitarizmus jegyeit öltötte magára, gátolva a kreatív útkeresést és a szabad történelmi alkotást.

A Nyugat megpróbálja fenntartani az egypólusú világrendet, amely a globális fejlődés fékje volt, de egy új, igazságosabb korszak van kialakulóban - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai moszkvai fórumon.

A történelmi alkotás keretében éppen egy szomszédos országot megszálló és jó részt porig romboló elnök szerint az aranymilliárd jelentős mértékben más népek kifosztása árán szerezte meg pozícióját Ázsiában és Afrikában is. 

Putyin szerint nemzeti és globális szinten most egy új, igazságosabb, szociálisan fokozottabban orientált és biztonságosabb világrend alapjait fektetik le. 

"Ezek a hatalmas változások természetesen visszafordíthatatlanok" - mondta.

Putyin szerint annak érdelében, hogy Oroszország erős, független és versenyképes legyen, javítani kell, igazságosabbá, nyitottabbá kell tenni az ország életében való állampolgári részvétel mechanizmusait, beleértve az alulról építkező demokrácia, a közvetlen demokrácia és a nyilvánosság részvételének mechanizmusait. Mondta annak az országnak az elnöke, ahol jelenleg börtönbüntetésre számíthat, aki háborúnak nevezi a háborút.

A fórumon a beszédét követő eszmecsere során az elnök egyebek között kitért az Északi Áramlat gázvezeték kapacitásának csökkenésére is. Szerinte Kanada nem az Ukrajna ellen elindított, 

Moszkva által "különleges hadműveletnek" nevezett háború vagy a Gazprom ellen bevezetett szankciók miatt nem akarta visszaadni a gázvezeték javításra küldött turbináját, hanem azért, mert kőolaj- és földgáztermelőként maga is be akar lépni az európai piacra.


Megtekintések száma: 58756





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet