Putyin szerint is a CIA ölhette meg Kennedy elnököt?

2017. június 5., hétfő




Egy interjúban tett egy rendkívül érdekes kijelentést.

John F. Kennedy halálával kapcsolatban rengeteg különféle elmélet létezik ma is, mivel biztosra nem lehet tudni, ki ölhette meg az amerikai elnököt.

Létezik ugyan egy hivatalos, sokak szerint ezer sebből és logikai bakitól vérző verzió, de a teljes igazságot senki sem tudja.

Sőt, azok szerint, akik szerint ténylegesen Lee Harvey Oswald ölte meg, a férfi szintén csak egy báb volt melyet dróton mozgattak a háttérhatalmak emberei, és egyéb ismeretlen szereplők.

John F. Kennedy 1963. november 22-én Dallasba repült, hogy részt vegyen egy közszereplésen. Szándéka az volt, hogy békét teremt a frakciózó helyi demokrata párt soraiban és előkészíti a következő évi elnökválasztást.

A nyitott autóban feleségével és a texasi kormányzóval utazó Kennedyt ekkor találták el a lövések; előbb a torkán, majd a fején. A Parkland kórházba szállították, ahol már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Később fogták el Lee Harvey Oswaldot, aki magára vállalta a tettet, de a mai napig sokan nem hisznek abban, hogy ő a valódi ész a meggyilkolási terv kiagyalásában, és a fő motivátor.

Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin beszélt egy nemrég előkerült interjúban az esetről, ahol érdekes kijelentést tett, mely azt is sugallhatja, hogy talán ő tudja, mi is történt valójában azon a végzetes napon.

Több elmélet is létezik a történésekkel kapcsolatban. Van, aki elfogadja a Warren-jelentés eredményeit, mások elutasítják azokat a felületes vizsgálatra és a nyilvánvaló tények figyelmen kívül hagyására hivatkozva.

Amerika lakosságának nagy része még ma is hisz egy lehetséges összeesküvésben. A gyanú Castrót, a kubai emigránsokat, a maffiát, a KGB-t, a CIA-t, valamint Lyndon B. Johnsont is érinti.

De mit is mondott Putyin?

Egy Megyn Kellyvel készített interjújában azt mondta, hogyha Kenney-t, az egykori amerikai elnököt valóban a saját háttérhatalmas buktatta meg, akkor ezek az erők képesek Oroszország rendszereibe is betörni, és onnan adatokat lopni, szivárogtatni.

Eszerint - Putyin gondolatai szerint - Kennedy útjában lehetett a CIA embereinek, több okból is.

Noha direkben ezt tényleg nem mondta ki, nagyon sokak úgy sejtik, hogy az orosz elnök ténylegesen tudhat valamit az ügyről. Mások szerint csak terelés az egész, és valójában a KGB gyilkoltatta meg az elnököt, amit azóta is gőzerővel próbálnak másokra kenni.

Azonban a Putyin által említett elméletnek is lehet valóságalapja, ugyanis sok információ van arra vonatkozóan, hogy a CIA érdekében lett volna megölni az elnököt.

Nem lehet véletlen, hogy az elnök lelövését egy CIA-alkalmazott, Abraham Zapruder vadonatúj színes filmkamerájával várta a tett színhelyén.

Így készült el az a híres film, amelyet azután kedvük szerint nézegethetnek azok, akiknek esetleg az az öngyilkos ötletük támad, hogy állami kontroll alá vonják a pénzkibocsátás jogát az Egyesült Államokban.

Sokak szerint tehát a CIA jelenléte az ügyben és a gyilkosságban kétségtelen, viszont a pontot indítékokról a mai napig megoszlanak a vélemények.

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés politika kennedy gyilkosság megoldatlan bűnügyek háttérhatalom putyin


Megtekintések száma: 159680





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet