Rejtély: az eszkimók előtt rengeteg betegség ismeretlen

2017. március 11., szombat




Már számtalan kutatócsoport eredet ritka jó egészségük titkába. Ezek a betegségek teljesen ismeretlenek számukra! Kíváncsi vagy mik, és hogy ez miért lehet?

Az eszkimók mindig is egy igen rejtélyes népcsoportnak számítottak, és nem csak azért, mert nagyságrendekkel ellenállóbbak, mint más népcsoportok, hanem mert a modernkori emberek betegségei gyakorlatilag ismeretlenek számukra.

Rengeteg kutatás próbálta már megfejteni, hogy ez pontosan miért lehet, és hogy szerepet játszik-e ebben az egészben a genetikai állományuk, vagy az életmód az, ami a kulcsa lehet az egésznek.

A dolog azért ennyire fontos, mert utat nyithat afelé, hogy egy betegségektől mentes világban éljünk.

Ugyanis biológiailag jól meghatározható oka kell legyen annak, hogy egyes népcsoportok nem betegednek meg, és az átlagéletkor a 80-90 éves kort jelenti számukra.

Léteznek olyan hunza törzsek is, ahol például a barack mag a fő táplálékforrás, melyről köztudott, hogy tartalmaz olyan anyagokat, melyek gátolják a rák kialakulását.

Soha nem is halt meg a törzsből egyetlen tag sem daganatos megbetegedésben évszázadok óta.

Az eszkimóknál is hasonló a helyzet, és akad több olyan népcsoport, vagy a világtól elszigetelten élő törzs, ahol nem ismerik a modernkori ember betegségeit.

Az amazóniai erdőségekben nemrég felfedezett embercsoportok is makkegészségesek, és sokkal jobb az egészségi állapotuk a csoport 70 éves tagjainak, mint a nagyvárosokban élő fiataloknak.

Egyes vérkép vizsgálatok is azt mutatták, hogy az aggastyán korú törzsi vezetők vérképének eredményei sokkal jobbak voltak, mint a mai fiataloké, ami önmagában is bámulatos.

Lenne mit tanulnunk tehát ezektől a népcsoportoktól, így az eszkimóktól is. Éppen ezért évtizedek óta kutatják, hogy mi lehet a titka annak, hogy a csontritkulás, vagy a daganatos megbetegedések elkerülik őket.

Eleinte genetikai okokat kerestek a tudósok, és genetikusok, ami rendkívül sokáig tartott, mire eredményre vezetett.

Az eredmények azt mutatták, hogy bár a genetikai állományuk is sokkal jobb, de nem ez az a fő ok, amiben meg lehet lelni a betegségektől mentes társadalmuk nyitját.

Egy több évtizeden át tartó kutatás során több ezer eszkimót figyeltek meg, akik elhagyták hazájukat, és a modern világba települtek be, átvették az ottani életmódot.

Náluk idővel megfigyelhetővé váltak a modern népbetegségek, mint a csontritkulás, a krónikus gyulladások, pikkelysömör, míg a hagyományosan eszkimó étrendet tartó társaiknál nem.

Az eszkimók étrendje nagyban különbözik az európaitól. Érdemes lenne megnézni, hogy mit esznek, mert egy tucatnyi - nálunk népbetegségnek számító nyavalya elkerüli őket. A tudomány mai állása szerint ezek a betegségek ugyanis teljesen ismeretlen fogalmak számukra.

- csontritkulás

- szív-és érrendszeri betegségek

- krónikus gyulladások

- pikkelysömör

- az elhízás

- csontritkulás

- ízületi problémák

- tüdőtágulat

A kutatóknak mára már sikerül kibogozni a nagy rejtélyt, mely az eszkimókat körülvette. Kiderült, hogy egyértelműen az étrendjükben keresendő a hosszú, és egészséges életük titka.

Az eszkimók ugyanis nagyon sok hosszú szénláncú többszörösen telítetlen biológiailag aktív zsírsavat fogyasztanak, ami nagy mennyiségben a hideg vízi mélytengeri halakban található, de előfordul más vízi élőlényekben.

A modern kor embere vegyszerekkel és tartósítószerekkel teletömött élelmiszereket fogyaszt, melyek nem csak idő előtt öregítenek, de felborítják a szervezet természetes egyensúlyát.

A mai világunkban sokkal több halat kellene fogyasztanunk, mivel a hal húsa olyan anyagokat tartalmaz, ami nélkülözhetetlen omega-3-at biztosít a szervezetünknek.

Ma már vannak ezt pótló különféle tabletták, azonban az omega-3 természetes bevitele javallott a leginkább, és a feldolgozott, tartósított élelmiszerek teljes elhagyása.

egészség orvostudomány rák rákkutatás egészség megelőzés rákgyógyszer alternatív gyógyászat


Megtekintések száma: 65826





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet