Rejtély, hogyan tűnhetett el 4 nap alatt egy bővizű folyó Kanadában

2017. április 18., kedd




Konkrét válaszok egyelőre nincsenek, csak sokasodó kérdések.

Kanadában az egyik nagy gleccser felől érkező Slims folyó jóformán egyik napról a másikra teljesen eltűnt. A 24 kilométeres hosszúságú víztömeg mindössze 4 nap alatt tűnt el, méghozzá teljesen nyomtalanul.

A kutatók szerint a teljesen váratlanul bekövetkezett folyóeltűnés, és igen látványos volt, ahogy 4 nap elteltével egy hatalmas, széles, és hosszú kiszáradt folyómeder fogadta a tájon őket.

A folyó nem egy ideiglenesen létrejött vízfolyam volt, mert már évszázadok óta jelen volt.

Mégis történelmi léptékben "pillanatok alatt" tűnt el.

Az eset rejtélyessége sokakban felelevenítette a napjainkban is zajló érdekes jelenséget, mely a mai napig megmagyarázhatatlan: időnként komplett tavak tűnnek el egyetlen éjszaka leforgása - azaz néhány óra - alatt.

Ezekre az eltűnésekre a mai napig nincs logikus csak számtalan bizonyítatlan elmélet.

Egyesek még attól sem riadnak vissza, hogy azt állítsák, ezekért a víztömeg eltűnésekért az idegenek felelnek, akik módszeresen szippantják el a bolygónk felszínéről az éltető vizet, hogy így terraformálják saját igényeikhez igazítva a Földet.

Ez persze egy elég bizarr, és valószínűtlen elmélet a szkeptikusok szerint. De ha nem idegenek, akkor valójában mi szolgál magyarázatul?

Nos, a szakembereknek kivételesen sikerült dokumentálniuk a jelenséget. Az egész 4 nap alatt ment végbe, és azt figyelték meg, hogy ott, ahol korábban egy kisebb hajóval tudtak vitorlázni, most homokvihar várta őket.

Vagyis a klímaváltozás játszott óriási szerepet a folyó váratlan eltűnésében. A kutatók szerint ez egy riasztó előjel, és bizonyíték arra, hogy milyen mértékben és milyen gyorsan meg tudja a klímaváltozás változtatni a bolygónk arculatát.

A megoldás ellenére azonban továbbra sincs logikus magyarázat azokra a világszerte tapasztalható rejtélyes tó eltűnéseke, melyek mindössze néhány óra alatt mennek végbe...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek


Megtekintések száma: 98221





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet