Rejtélyes 2000 éves csontvázat találtak a tengerparton

2016. június 2., csütörtök




A dél-angliai Wight-sziget tengerpartján sétálva egy testvérpár egy emberi csontvázra bukkant a homokban. Miután értesítették a rendőröket, a hatóságok gyilkosságra gyanakodtak, azonban a radiokarbonos vizsgálat során kiderült, hogy a női maradvány már majdnem kétezer éves.

A brit rendőrség tegnap lezárta a nyomozást a Southamptontól délre található Wight-szigeten felfedezett emberi maradvány ügyében, ugyanis kiderült, hogy nem mostanság, hanem Kr. u. 90 körül hunyt el.

A vizsgálatot még tavaly indították el, amikor a sziget északi részén, Fishbourne-ban egy testvérpár egy csontvázat talált a tengerparton.

A vaskori csontvázra teljesen ép állapotban bukkantak rá, magzatpózban feküdt, és ránézésre valóban nem lehetett megállapítani, hogy az elmúlt évtizedben veszítette életét vagy egy másik történelmi korszakban. 

Eleinte egy idős asszonyra gyanakodtak. Tulajdonképpen hatványozottan igazuk lett.

Caroline Sumeray halottkém vizsgálatot rendelt el, és meghagyta, hogy még a dagály érkezte előtt távolítsák el a strandról, és vigyék a laborba.

„Mivel nem volt mellette semmilyen személyes tárgy, személyi igazolvány, ruha vagy egyéb, így elsőként azt kellett kivizsgálni, hogy körülbelül mikor fejezte be életét.

2000-eves-csontvaz

Az látszódott rajta, hogy ha a közelmúltban hunyt el, kizárhatjuk azt, hogy nem természetes halállal halt volna meg, azonban fény derült rá, hogy a hölgy Kr. u. 28-90 között hagyta itt az árnyékvilágot” – mondta a halottkém.

A maradványokat végül a helyi régészeti gyűjtemény kapja meg.

Forrás: múlt-kor

érdekes hihetetlen érdekesség történelem


Megtekintések száma: 13634





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet