Rejtélyes esemény történt Oroszországban egy olajfúró torony körül!

2017. június 24., szombat




Még videó is készült róla, melyben az egyik dolgozó mondja el, hogy soha életében nem látott még ilyet.

"Soha nem láttam még ehhez foghatót. Több ezer volt belőlük." - mesélte egy az olajfúró tornyon dolgozó munkás, akit a sarkvidékekre küldtek Sergey Dolya íróval.

Ugyanis egy furcsa, nem megszokott jelenség szemtanúi voltak. Több ezer fókát pillantottak ugyanis meg az olajfúró torony körül úszó vastag és hosszú jégtáblákon.

Ezek az állatok eredetileg az Északi-sarkon töltik idejük nagy részét, de nyaranta 4.000 kilométernyit is képesek arrébb vándorolni, hatalmas, masszív kolóniákban.

A hirtelen megjelenésük - pláne ennyire közel az emberhez - azonban alaposan meglepte a kutatókat.

Soha nem merészkednek ugyanis az emberi tevékenység közelébe a zaj és a szennyezés miatt. Így kész rejtély egyelőre, hogy mi is lehet az oka az ott tartózkodásuknak.

"Egyértelmű, hogy valami idevonzotta őket" - állítja az ott dolgozó. Azt is elmondta, hogy a fókák nagyon lusták, és nem tágítanak még akkor sem, amikor hajók érkeznek az olajfúró toronyhoz, így nehézkes azok odajutása.

Korábban még soha nem volt jellemző, hogy az emberi tevékenység közvetlen közelében "verjenek tanyát" ezért nem érti még a biológusok egy része sem ezt az egészet.

Talán nincs semmi komoly háttere a dolognak, de az is lehet, hogy valamiféle változás állhatott be a természetes ökoszisztémában. Vagy valóban lehet valami a területen, ami idevonzotta őket.

Az arra járó hajók ezért most fokozott óvatossággal közlekednek, nehogy kár tegyenek a nagy mennyiségű állatokból álló kolóniának, miközben próbálnak rájönni, miért jelentek meg ekkora számban a környéken.

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek érdekesség állatok


Megtekintések száma: 123441





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet