Rejtélyes geoglifákat találtak egy elhagyatott szigeten

2017. június 7., szerda




Furcsa, földönkívüli üzenetekre emlékeztető mintákat figyeltek meg. Egyelőre senki sem tudja, hogyan keletkeztek...

A Google Earth és a Google műholdas képeit böngészve lelt rá egy férfi valamire, amiről most sokan úgy gondoljak, hogy egy ősi civilizáció által hátrahagyott üzenet lehet.

Arról van szó, hogy egy távoli, viszonylag elhagyatott szigeten fedeztek fel olyan geoglifákat, melyek a Nazca-vonalakhoz hasonlítanak leginkább.

A felszínbe vájt, jól megmunkált, szépen megformált alakzatokról van szó, melyek első ránézésre úgy tűnnek, mintha idegenek által készített kódolt üzenetek lennének.

A férfi Socotra szigetén bukkant rá a jelekre. Magáról a szigetről már mi is említést tettünk korábban, mivel ez a világ legfurcsább növényeinek a szigete.

Socotra már 250 millió éve létező szigetcsoport, már azóta a különböző madarak, növények és állatok melegágya. A földrészektől való elszigeteltsége miatt a sziget növény-és állatvilága sohasem terjedt át a szárazföldekre.

A paleoasztronautika hívei szerint nem véletlen, hogy ennyire bizarr a sziget élővilága, mert a szigetet egykoron földönkívüliek lakhatták. A férfi által talált titokzatos kódok, geoglifák is azt támaszthatják alá, hogy egy ősi, fejlett civilizáció élhetett itt, és hagyott hátra nyomokat az utókornak.

A kicsiny sziget csendes idilljét szinte semmi sem zavarja. Időnként egy-egy repülő, vagy hajó képes csak megtörni a mozdulatlan "homokfestmény" látszatát. Olyan az egész hely, mintha egy nagy múzeumban járna az ember, kinn a természetben.

A most felfedezett geoglifákról szinte semmit sem tudni, ezért hamar az internet figyelmébe került, és próbálják találgatni - immáron szakemberek is bekapcsolódva a rejtély megoldásába - hogy a rejtélyes üzenet mit jelenthet, és pontosan mikor készülhetett.

A geoglifák egyes értelmezések szerint apró, humanoidszerű idegeneket ábrázolnak, vagy idegen-ember hibrideket. Mások szerint ezek emberek, de meglehetősen furcsa, groteszk vonásokkal ábrázolva.

Vannak a geoglifák közelében más anomáliák a felszínbe karcolva, melyek írásoknak tűnnek, ezeknek sem sikerült egyelőre megfejteni a jelentését.

A férfi még ennél is tovább megy videójában, és azt állítja, hogy a partok közelében fedezett fel egy olyan partszakaszt, mely egyfajta becsapódási helyszínnek tűnik.

Rávilágít arra, hogy a part egy adott szakasza meglehetősen sima, félkör ívű, melytől nem messze mesterségesnek látszó valamik láthatóak. Mintha csak becsapódott volna valami, aminek a darabjai - vagy alkatrészei - kisodródtak volna a partra.

Persze a férfi ezen elmélete már felettébb hihetetlen, egyes tudósok nem zárták ki, hogy talán egy ősi aszteroida becsapódási helye lehet.

A geoglifákat egyelőre nem sikerült megfejteni, de az sem kizárt, hogy a Nazca-vonalakhoz is közük lehet valahogyan.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan ősi idegenek bizarr ősi tudás elveszett civilizációk


Megtekintések száma: 102389





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet