Rejtélyes kört találtak a Mars felszínén

2017. április 8., szombat




Nem tudják, mi lehet, vagy milyen folyamat hozhatta létre.

A NASA köreiben újabb anomália borzolja a kedélyeket, amire nem csak az önjelölt csillagászok nem tudnak magyarázatot adni, hanem a profi szakemberek sem.

Arról van szó hogy a NASA egyik Marsról készült közeli felszíni felvételén felbukkan valami, ami olyan, mint egy körkörös alakzat.

A kör közepe nem tömött, tehát gyakorlatilag egy kiszélesedő, majd újra összenyomódó körvonalról van szó.

A titokzatos valamit a Mars déli pólusánál szúrták ki.

Maga a környezet, és annak szokatlan felülete is nagyon érdekes, mely első ránézésre úgy néz ki, mintha valamiféle gyík bőre lenne, nagyított felvételen. Ehhez hasonló mintázatokat ég sohasem láttak máshol a Marson, ez szintén több szakember figyelmét és érdeklődését felkeltette.

"olyanok, mintha apró kis buckák, vagy mini dűnék lennének. Ehhez foghatót még nem észleltünk" - állítják.

vajon köze lehet az anomáliának, és az érdekes mintázatoknak ahhoz, hogy a régió a déli pólus közelében helyezkedik el? Az ottani, a Marsi környezettől némileg eltérő környezet műve? Vagy valami más?

A szóban forgó felvételt a Mars Reconnaissance Orbiter nevű műhold készítette. Ezen tűnik fel a kör alakzat.

Erre szintén nincs magyarázat, nem tudják, mi alakíthatott ki egy majdnem tökéletes kört. Nem ismernek olyan természetes folyamatot, ami még csak hasonlót tudott volna ott, vagy akár idehaza a Földön kialakítani.

A terület jeges. Talán ennek lehet némi köze a dologhoz, de ez is csak egy elmélet. Ráadásul más jeges területek is vannak a Marson, se sehol sem akadtak hasonlóra.

Ha aszteroida becsapódás által keletkezett kráter lenne, mélynek kellene lennie, és nem csak egy körvonalnak. ha a jég ki is töltötte volna a krátert törmelékekkel a későbbi olvadások során, az azt feltételezte volna, hogy a Marson cseppfolyós víz volt a közelmúltban.

Ugyanakkor senki sem rendelkezik elég információval ahhoz sem, hogy megmondja, mennyire régi is ez a rejtélyes kör.

Mi van, ha egy mesterséges sziget, vagy struktúra lenne? Ez sem zárható ki, és a legtöbb ufó szakértő ezt az elméletet támogatja. Szerintük a felvételen szereplő anomália egyértelműen egy fejlett civilizáció műve, mely értelemmel rendelkezik.

Ennél többet nem tudni erről a titokzatos valamiről, de remélhetőleg a jövő Mars missziói majd fényt derítenek rá.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány megmagyarázhatatlan mars marskutatás


Megtekintések száma: 257670





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet