Rejtélyes öngyilkossági hullám terjed a természetben: a tudósok nem tudják rá a magyarázatot

2021. szeptember 16., csütörtök




Nem evilági okok, vagy egy eddig ismeretlen biológiai jelenség lehet az oka az egyre terjedő öngyilkosságoknak?

Létezik egy jelenség, mely egyes elméletek szerint egyre nagyobb teret nyert az elmúlt években, és melyre nincsen egyértelmű biológiai, sem másféle racionális magyarázat.

Még a biológusok is teljesen tanácstalanok az ügyben. Arról van szó, hogy egyre nagyobb számban mutatható ki a statisztikákban az olyan esetek, feljegyzett észlelések, melyek során állatok tömegesen vetnek véget a saját életüknek.

Az embereknél is létezik tömeges öngyilkosság, de ezek főleg szakrális vallási eredetűek szoktak lenni.

Azonban állatoknál a kétezres évek előtt nem nagyon figyeltek meg hasonlót, viszont az utóbbi időben egyre több jelentés érkezik. vajon az emberi lélek egyfajta letükrözése lenne a magyarázat ezekre?

Eleinte egyedi, elszigetelt esetekkel indult meg az egész, mint valami járvány.

Egy kínai asszony néhány éve például lefotózta, majd az AFP-nek be is számolt arról, hogy egy hattyú, édesanyja pusztulása után, vízbe ölte magát. Az Overtoun hídról a hatvanas években több tucat kutya a mélybe vetette magát.

Az még mindig vitatott a tudomány berkein belül, hogy az állatok képesek-e ennyire tudatos döntést hozni az életükről, de egyesek szerint a paranormális világ, azaz valamiféle erő járhat közben a rejtélyes és egyre globálisabb méretűre duzzadó jelenségben.

Történt több olyan legendássá vált és nagy visszhangot kapott eset, melynek során több száz állat is eldobta magától az életét. 2005-ben Törökországban közel 1500 bárány vetette egyszerűen a mélybe magát egy szikláról. Nem találtak magyarázatot az esetre.

Svájcban 13 tehén szabadult ki a helyről, majd rohant bele szintén egy szakadékba. A vizsgálatok szerint nem volt zavaró tényező, vagy vadállat a közelben, és senki sem értette, mi történt.

2013-ban Angliában repült neki egy falnak több tucatnyi madár, ott sem derítették fel az okokat, teljesen értetlenül állt mindenki a történtek előtt.

Több lehetséges teória született, azonban napjainkig egyetlen elméletről sem bizonyosodott be, hogy az lenne a végső megfejtés.

Egyesek szerint az egész egyfajta paranormális késztetés, egy túlvilági hang vagy egy földöntúli erő készteti arra az állatokat, hogy elhagyják földi porhüvelyüket. hiszen ezek az állatok minden esetben teljesen ok nélkül tették, amit tettek.

Egy másik elképzelés szerint az állatokat egy különleges frekvencia kergeti őrületbe. Egy olyan frekvencia, melyet az emberi fül nem hall, csakis az állatok. Ezt a titokzatos frekvenciát egyes bizarrabb elméletek még a HAARP vagy a CIA által pénzelt rádióhullámos agykontroll kísérletekkel is kapcsolatba hozták.

A legtudományosabb elmélet szerint pedig talán a Nap, és a Napnak a naptevékenysége az, ami valami őrületet képes kiváltani ezekben az állatokban. Korábban világszerte több tengerparon láttak partra vergődött bálnákat.

Ezek az állatok szánt szándékkal úsztak a partra, senki sem tudta miért. 

Azonban egy friss kutatás szerint nem kizárt - de egyelőre nem bizonyított - hogy mivel a legtöbb állatban van egyfajta biológiailag beépített iránytű, mely a Napot használja tájékozódásként, és a mágneses mezőt, ezért a Nap zavarai kihatna az állatok vándorlására és viselkedésére is.

A Nap talán képes lenne tömeges öngyilkosságra vezetni az állatokat?

Ezt vizsgálják napjainkban, és ha kiderülne, hogy igen, az rengeteg eddig megmagyarázhatatlannak hitt ügy végére tehetne pontot...

OSZD MEG másokkal is!

paranormál rejtély érdekes megmagyarázhatatlan bizarr rejtéylek


Megtekintések száma: 182438





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet