Rejtélyes tűzgömbök jelentek meg Magyarország felett

2016. november 22., kedd




A nyugati és keleti égbolton egyaránt észlelték a titokzatos fénylő gömböket.

Hétfő este lehetett országszerte több helyen észlelni azokat a különleges fénygömböket, melyek a keleti és a nyugati égbolton egyaránt végigcikáztak.

Az első fényes tűzgömb hétfő este negyed nyolc körül tűnt fel az égbolton, nyugati, délnyugati irányban, majd fél tízkor és háromnegyed tizenegy előtt nem sokkal a keleti égbolton is látható volt egy újabb tűzgömb.

Az Időkép oldalának információi szerint a jelenség az ország több pontján is látható volt. Valaki úgy írta le, mintha egy óriásit vakuztak volna.

Mások is arról számoltak be, hogy egy óriási, szinte mindent megvilágító villámlásra figyeltek feel az éjszaka sötétjében.

Kiss Milán is beszámolt a szokatlan jelenségről:

"19:14, gyönyörű hullócsillag szelte át az eget. Mintha egy óriásit vakuztak volna. Ravazd környékéről (Győr-Moson-Sopron megye) láttam."

Babákné Bozóki Klára a következőt írta:

"Láttam valamit az égen kb. 2 perce. Lehet, hogy tűzgömb volt?? Kondorosról Szarvas irányába."

Az ilyen égi jelenségek nem ritkák, bár évente csak néhányszor fordulnak elő. Az Augusztusban tapasztalható meteorrajhoz hasonlóak.

Érdekesség, hogy a Földet minden percben több tucat aszteroida bombázza, azonban ezek 98%-a annyira kicsi, hogy a légkörbe érés előtt elég.

Azon kevés űrsziklák egy bizonyos százaléka, mely elég nagy ahhoz, fényjelenség kíséretében ég el a csillagos égbolton.

tudomány érdekes érdekesség magyarország


Megtekintések száma: 22123





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet