Remek videó mutatja be, hogyan is néz ki egy fekete lyuk jelensége

2016. november 21., hétfő




Vigyázat, a videó nagyon erős lesz, és az sem kizárt, hogy teljesen becsavarodsz majd tőle!

A fekete lyukak mindig is az univerzum azon rejtélyei közé tartoztak, melyeket nem sikerült teljesen megfejteni. Sokat tudunk róluk, mégis keveset. Meg tudjuk figyelni őket, de nem közvetlenül. Mérjük őket, de felvételt még nem tudtunk készíteni egyetlen fekete lyukról sem.

A fekete lyuk pontos működésének a hatásmechanizmusa, vagy hogy mi történik, ha közel megyünk egy fekete lyukhoz, az szinte felfoghatatlan az emberi ész számára.

Ugyanis arról sincs sok fogalmunk, hogy mi lehet a belsejében, csak elképzelések és teóriák.

Létezésüket Einstein általános relativitáselmélete támasztja alá, ami annak ellenére elfogadott tény, hogy közvetlen bizonyítékok egyelőre nem születtek a létükkel kapcsolatban.

Bár az utóbbi időben már az is felmerült, hogy valahogyan sikerülhet majd egy igazi valós felvételt készíteni különféle tartományokban egy ilyen fekete lyukról, ez azonban még nem történt meg.

Különböző mérések, a közelükben zajló jelenségek megfigyelése azonban egyértelművé teszi, hogy a fekete lyukak léteznek, sőt, nem is egy, hanem számtalan.

A fekete lyuk jelenségét most egy remek videóban szemléltetik, ami még soha ne volt ennyire részletes és látványos. Érdemes végignézni, mert nagyon átalakíthatja a fekete lyukakról alkotott általános képünket, arról nem is beszélve, hogy sok információval szolgál róluk.

A fekete lyukak a nagy tömegük ellenére kicsik, és már ez elég ahhoz, hogy az ember agy egy kicsit felmondja a szolgálatot.

Pedig így van: a fekete lyukak sűrűségük miatt olyan erős gravitációval rendelkeznek, hogy a fény nem tudja elhagyni a felszínüket, és ezért lehetetlen észlelni őket. Sőt, a fekete lyuk valójában nem is lyuk, hanem egy olyan része a világűrnek, ami mindent elnyel.

Arra azért mindenképpen felhívjuk a figyelmed, hogy a videó látványos, és képes arra, hogy elérje nálad a becsavarodáshoz hasonló élményt, és eléggé gondolkodóba ejtsen.

video csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 60892





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet