Rendkívüli: bizarr jelek érkeztek egy 11 fényévre lévő csillagtól!

2017. július 17., hétfő




A Poerto Rico-i Arecibo Obszervatórium rádióteleszkópja megmagyarázhatatlan jeleket fogott az űrből.

Lehet, hogy most tényleg egy földönkívüli civilizáció üzenetét foghattuk egy rádióteleszkóp segítségével?

Még nem tudni biztosan, hogy pontosan mi is lehet ez a titokzatos jel, de nagyban különbözik mindaztoktól a jelektől, amiket eddig valaha észleltünk – állítják a kutatók, akik a felfedezést tették az Arecibo obszervatóriumban.

Egyértelműen rendkívül furcsák ezek a jelek, soha azelőtt nem láttak még ilyet.

Ráadásul az univerzumnak egy olyan részéről érkezett, ami csillagászati léptékben mérve viszonylag közel van hozzánk, mondhatni a szomszédságunkban van: egy 11 fényévnyire lévő csillag felől.

Az a tény, hogy egy vörös törpecsillag felől érkezett a jel, eleve kizár elég sokmindent, így a tudósok és csillagászok számára nem túl sok lehetőség van arra, hogy magyarázatot találjanak a jelre.

Elméletben lehetne akár egy a Föld körül keringő műhold jele is a most befogott jel, azonban ez esetben a forrást nem lehetne egyértelműen a 11 fényévnyire lévő csillag felől meghatározni.

Vagyis a tudósok bár nem akarnak elhamarkodott véleményt mondani, és óvatosságra intenek mindenkit, azt mondák, elviekben megvan az esély arra, hogy akár valóban egy idegen civilizáció jeleit foghatták.

A csillagászok által furcsa jeleknek nevezett szélessávú impulzusok az Univerzum egy nem is olyan nagyon távoli pontjáról, a 11 fényévre található fakó csillagból, a Ross 128 irányából érkeztek.

Az biztos, hogy a vezető csillagász szerint - aki a felfedezés idején is jelen volt az obszervatóriumban - Nem ismer műholdakat, amelyek ilyen jeleket bocsátanának ki, és az egész nagyon különös.

Lehetséges magyarázat lehet még egy csillag felszínén megjelenő fler is, a tudósok tovább vizsgálódnak. Vasárnaptól az Arecibót többször is a Ross128 felé irányítják, hátha ismét fogják a jeleket. ha újra sikerül fogni, akkor talán kiderülhet, mi lehet az.

Sokan izgatottan várják az új fejleményeket, mivel erős a gyanú rá, hogy talán most az egyszer végre egy másik világ szülötteinek üzenetére bukkanhattunk.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány ufó ufók idegen földönkívüliek idegenek idegen civilizáció


Megtekintések száma: 289974





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet