Rendkívüli: Észak-Korea ballisztikus rakétát lőtt ki Japánra!

2017. szeptember 15., péntek




Phenjan soha nem látott pusztulással fenyeget.

Észak-Korea kataklizmával fenyeget, és átlépve a határt Japánra lőtt ki egy ballisztikus a rakétát.

A rakéta átrepült Hokkaido felett, majd a Csendes-óceánba csapódott. A japán kormány azt ígérte, megfelelő választ fognak adni Phenjan újabb lépésére.

Egyre növekszik tehát a feszültség Észak-Korea, Amerika, és a környező államok között.

Észak-Korea ugyanis az egész világra veszélyt jelenthet.

Sokak szerint egy félőrült irányítja, aki bármit megtehet, és azt is kinézik belőle, hogy egyszerre több atomtöltetet lőhet ki majd a világba, melyek egyenként önmagukban is katasztrofális hatással lennének nem csak a bolygónkra, de minden nemzetre.

A legutóbbi atomrobbantásuk akkora volt, hogy Magyarországot a mérések szerint 20 másodpercre megemelte - az egész kőzetlemezt - és a rengéseket még Amerikában is mérni lehetett.

Japán lakosságának egy részét felszólították a mostani rakétás provokáció miatt, hogy vonuljanak biztonságos óvóhelyekre.

Tokióban is megerősítették az észak-koreai rakétafelbocsátás hírét, pontosítva, hogy a Hokkaidón fekvő Erimo városától kétezer kilométerre keletre csapódott a tengerbe.

Annyit már tudni lehet, hogy a most kilőtt rakéta 3700 kilométeres hatótávval rendelkezhetett.

Japán elmondta, hogy soha nem fogja eltűrni ezeket a sorozatos provokációkat, és határozottan tiltakozik Phenjannál. 

Mint jelezte, a szigetország szorosan együttműködik az Egyesült Államokkal és Dél-Koreával és a többi érintett állammal, hogy sürgősen megfelelő választ adjon Phenjan újabb lépésére.

Phenjan soha nem látott pusztulást helyezett kilátásba.

Látszólag teljesen elveszthették a józan eszüket, és nem számolnak azzal, hogyha egy nukleáris háborúba sodorják a világot, akkor nem csak ellenségeik, de ők maguk, és a teljes bolygó élővilága is a pusztulás szélére sodródhat.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség harmadik világháború észak-korea háború


Megtekintések száma: 48173





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet