Rendkívüli: hegycsúcsnak hitték, de valójában egy elveszett maja piramisra bukkantak

2018. február 6., kedd




30 méter magas, és legalább ezer éves!

Óriási felfedezést tettek régészek az ősi maja birodalom területén. A felfedezés nem csak, hogy mindent megváltoztathat, amit a majákról tudutnk, de sokkal részletesebb betekintést ad a történelmükbe.

Egy hatalmas, ősi maja piramisra bukkantak, mely korábban is ott volt, de nem vették észre.

A csaknem 30 méter magas építményről korábban úgy vélték, kisebb természetes hegycsúcs. A legősibb maja települések Kr.e. 1000 körül jöttek létre, és a legtöbb maja nagyváros Kr.u. 900 körül tűnt el.

A Tikal nevű gigantikus ősi maja város területén találták meg.

Tikal hihetetlenül nagy volt, a világ egyik legnagyobb emberlakta városánaks zámított, egyes becslések szerint 10 millióan is élhettek benne egyidejűleg.

Mindez egykoron a maják műve volt, ők voltak, azok akik lehetővé tettek dolgokat, és ők tették termővé a tájat csatornákkal, teraszokkal, óriási gátakkal, mólókkal, erődített épületekkel.

A települések helyét sűrű őserdő borítja félezer éve, azóta, hogy eredeti lakói elhagyták őket - olvasható a guatemalai PACUNAM nemzeti örökségvédelmi alapítvány közleményében.

Egy különleges, új, lézeres alapú technológiával tárták fel az új, eddig nem látott struktúrákat.

A maja kultúra volt a világ egyik legfejlettebb kultúrája akkoriban.

A tudósok és régészek előtt a mai napig rejtély, hogy hogyan voltak birtokában olyan komoly matematikai és csillagászati ismereteknek.

A fejlettségüket jól jelzi, hogy egész Mexikó déli részét és Közép-Amerikát is benépesítették.

Nem véletlen, hogy rengeteg különféle elmélet kering arról a majákkal kapcsolatban, hogy valójában földönkívüli kapcsolatokkal rendelkeztek, egyfajta égi tudással..

Ngayon fejlett vallási és spirituális kultúrájuk is volt.

Hogy mi lett magával a várossal, az a mai napig rejtély, és senki sem tudja, hogy miért néptelenedett el, hogyan ürült ki.

Lehetett ennek az oka éhínség, járványok, de akár a maja birodalom lassabb összeomlása is. Egy rendkívül bizarr paleoasztronautikai elmélet szerint pedig Tikal városának lakói az űrbe távoztak, egy kozmikus bárka segítségével, de ezt már inkább azok állítják, akik az ősi idegenek létezéséről is meg vannak győződve.

Tikal városa még évtizedeken át biztosan nem adja majd könnyen a titkait, így hosszú út vezet ezek megfejtéséhez.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány összeesküvés történelem maja civilizáció


Megtekintések száma: 15722





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet