Rendkívüli: már 24 órán belül megbukhat Angela Merkel: Németországot is elérte a kirekesztő hullám?

2018. június 17., vasárnap




A nép fellázadhat, a menekültpolitika összeomlott?

Az előzetes információk alapján egyre nagyobb esély van rá, hogy Angela Merkel végleg megbukik, mint kancellár és polikai vezető.

Arról van szó, hogy komoly feszültség támadt Horst Seehofer és Angela Merkel között.

Megvan a veszélye, hogy nem tart sokáig a nagykoalíció Németországban, a bevándorlás kapcsán ugyanis kiújult az ellentét a bajor Keresztényszociális Unió (CSU), illetve a Kereszténydemokrata Unió (CDU) között. 

Korábban Annegret Kramp-Karrenbauer CDU-s politikus párttársainak címzett levelében azt írta, hogy a CSU menekültügyi elképzeléseinek megvalósítása (a Németországba belépés megtagadása a menedékkérők bizonyos csoportjaitól) azzal fenyegetne, hogy tovább mélyül a megosztottság az EU-ban, és tovább gyengül a közösség. 

Csakhogy ez a CSU-s Horst Seehofer (belügyminiszter) szerint éppen fordítva van:

A bajor tárcavezető egyértelműen szakítani próbál a “migránssimogató” hagyományokkal. Új menekültügyi reformcsomagja jóval keményebb, mint az elődjéé. Merkel azonban nem ért egyet Seehofer szigorításaival, és inkább az uniós megoldásokat támogatja a migráció kapcsán.

A CSU és a CDU közötti vita pedig odáig fajult, hogy el kellett halasztani a most keddre tervezett, Seehoferék által kidolgozott belügyminisztériumi reformterv bemutatását.

Sokan már most arról kezdtek el beszélni, hogy szétszakadhat a koalíció, és Merkel meg is bukhat.

Egyesek szerint ez akár 24 órán belül Hétfőre is bekövetkezhet...

Eleve nagyon nehezen jött össze ez a nagykoalíció.

Németországot ráadásul alssan de biztosan elérte az a "kirekesztési hullám", ami valójában az európaiak egészséges immunrendszeri folyamatait jelentik.

Kezdenek az egész EU-ban rájönni ugyanis arra, hogy a migráció a keresztény és az ősi európai kultúrák ellen valók, és ezt nem lenne szabad hagyni.

német sajtó szintén belengette, hogy a CSU-s képviselők megtorpedózhatják a kancellárt. Mint ismert, csütörtökön meg kellett szakítani a Bundestag ülését, a két testvérpárt közös frakciójának tagjai pedig pártonként elkülönülve tartottak tanácskozást.

A CSU-s képviselők kivétel nélkül a támogatásukról biztosították Seehofert. Sőt. Lehet, hogy “ultimátumot” is adtak Merkelnek annak érdekében, hogy a kancellár fogadja el a belügyminiszter reformcsomagját.

Látható tehát, hogy 24 órán belül már lehet, hogy hatalmasat fordulhat Európa vezetése, és Merkel végleg eltűnhet a politikai süllyesztőbe.

Ez azonban nem jelenti egyúttal azt, hogy a migrációt segítő erőknek ne maradnának embereik az EU meghatározó élvonalában... Sőt...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika menekültek merkel


Megtekintések száma: 18797





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet