Repülőre szállt, hogy bebizonyítsa: a Föld lapos! Ez sikerült is neki – állítja.

2017. május 25., csütörtök




Egy érdekes kísérlet keretében egy repülőgépen akart róla meggyőződni, hogy így van. Napjainkban egyre többen hisznek abban a bizarr, nonszensz teóriában, hogy a Föld ténylegesen nem gömb alakú, hanem lapos.

Nem is gondolná az ember, de 2017-ben is rengeteg ember vallja azt, hogy a Föld márpedig lapos!

Jól olvastad. nem elhanyagolható hányada embertársainknak arról van meggyőződve, hogy a modern tudomány hazudik a Föld alakját illetően, és valójában semmi sem az, aminek látszik.

Legutóbb például a híres NBA kosárjátékos, Shaquille O'Neal egy nyilatkozatán fakadt ki a világ. Ő ugyanis szintén azt állította, hogy szerinte a Föld lapos, csak ezt nem merik a kormányszervek és a NASA elmondani az embereknek.

A lapos Föld elméletének hívei rengeteg bizonyítékot tudnak felsorolni amellett, hogy a Földnek nincs gömb - azaz geoid - alakja, ahogyan azt tanítják nekünk.

Szerintük ugyanis akkor például a New Yorkban álló felhőkarcolóknak nem lenne szabad párhuzamosnak lenniük függőlegesen, hanem el kellene térniük egymástól, még ha kis mértékben is.

Az is külön érdekes szerintük, hogy nem látszik a Föld görbülete a horizonton, és a repülők egy forgó gömb alakú Föld esetén nem lennének képesek landolni a talajon. Ezek egy több tízezer követővel rendelkező Twitter-híresség, bizonyos Tila Tequila gondolatai, akinek akkora a befolyása, hogy még nagy lapok is rendszeresen idézik a tweetjeit.

Ami azt illeti, az elmélet egyre szélesebb körben terjed, és sokan kérdőjelezik meg az alapjait annak, amit a Földről tudunk.

Most újabb döbbenethullámot kavart az a hír, hogy egy népszerű Youtube videó blogger kerekedett fel, hogy bebizonyítsa a Földről, hogy lapos.

Az Észak-Karolinában élő D. Marble ehhez egy érdekes kísérletet választott. Repülővel repült fel a Föld légkörébe, hogy ott támassza alá a lapos Föld elméletet.

Mindehhez egy vízmértéket vitt magával. Elmondása szerint a vízmérték kilengései utalhatnak majd egyértelműen arra, hogy a Föld milyen alakú is pontosan.

D. Marble azt figyelte, hogy ahogyan a pilóta a nagy távolságokat berepüli, vajon "kompenzálja"-e a Föld gömb alakját, amit ki lehetne mutatni a vízmértéken.

A nagyon abszurd kísérlet keretében 326 kilométert repült a pilótájával, és folyamatosan követte a vízmérték változásait.

A kísérlet végül sikerrel járt. Elmondása szerint a vízmértékben 5 kilométerenként érzékelni kellett volna ezt a kompenzációt. Mivel azonban ez gyakorlatilag kimutathatatlan volt, szerinte ez azt jelenti, hogy a pilóta nyílegyenesen repült, és nem kompenzált.

Vagyis a Föld bizonyíthatóan lapos, és ezt a szent meggyőződését szinte tényként ünneplik most a lapos Föld hívők.

Habár nagyon sokan egyszerűen őrültnek tartják a teória híveit, ne feledjük, hogy hihetetlenül népszerű lett az elmúlt években. Az internetes keresők kimutatása szerint 2014 óta 800%-kal nőtt a lapos Föld kifejezésre rákeresők száma...

OSZD MEG másokkal is! 

érdekes hihetetlen érdekesség bizarr hihetetlen emberek lapos föld


Megtekintések száma: 145157





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet