Riasztó felvételek arról, hogy mi a különbség a dohányzó, és nem dohányzó anyák babái között

2017. február 27., hétfő




Ezek a 4D-s ultrahangképek mindent elárulnak.

Sokan mondják, hogy a dohányzás nem káros, és hogy valamiben meg kell halni. Ez a szívük joga, de vajon van-e joguk a terhesség ideje alatt is dohányzó anyukáknak ezt megtenniük, amikor már nem csak a saját életükért felelnek?

Mindenki maga dönti el, hogy milyen anya lesz, és hogy mit csinál a gyermekével.

De vajon hol van az az etikai határ, ami még megszabja, mennyire van jogunk tönkretenni egy másik életet, már a születése előtt?

Komoly moráliskérdés, ez nem vitás, amelyben nem jutottak teljes mértékben dűlőre mind a mai napig.

A terhesség ideje alatti dohányzás ma már bizonyítható módon erősen károsítja, és lelassítja a babák idegrendszerének fejlődését már az anyaméhben is.

Vagyis eleve hátránnyal indulnak az ilyen gyermekek a fejlődésben, amit csak anyjuk önzésének köszönhetnek. Itt már többről van szó, mint annál, hogy mindenki a maga életéért, és egészségéért felel.

"A dohányzó nők egy jó része nem képes felvállalni a felelősséget, és sokkal önzőbb annál, minthogy a babájának egészségére gondoljon" - állítják a pszichiáterek rengeteg esettanulmány elkészítését követően.

A Durham Egyetem a Lancaster Egyetemmel együttműködve tető alá hozott egy projektet, melynek keretében ezt sikerült is képekkel, egész pontosan ultrahangképekkel alátámasztani.

A 4D-s képeket a terhesség 24, 28., 23. és 36. hetében készítették a magzatokról. 20 olyan nőt kértek fel a kísérletre, akik rendszeresen dohányoztak, méghozzá napi 10-15 szálat is elszívtak.

A kontrollcsoport pedig 20 olyan nőből állt, akik egyáltalán nem dohányoztak.

A két csoportról készült 4 dimenziós ultrahang felvételeket végül összehasonlították, és az eredmény nagyon szomorú, és szemmel látható.

Megfigyelték, hogy azoknál, akik dohányoztak, sokkal lassabban szűntek meg a kéz és láb, valamint a fejmozgások. Ez azért volt, mert az idegrendszerük jóval lassabban fejlődött ki, mint az egészséges magzatok esetében.

A felső sorban a dohányzó, az alsóban pedig a nem dohányzó nők kisbabáiról készült felvételek láthatóak.

Valami elképesztően ijesztő, hogy mekkora különbség van a két csoport között.

Ezzel az ultrahangkép sorozattal ismét csak bebizonyították, hogy a magzatok számára a dohányzás nagyon-nagyon káros, és súlyos következményekkel is jár.

Egy korábbi kutatás egyébként még arra is rávilágított, hogy a dohányzásnak kitett magzatok megszületve később jelentősen később tanultak meg beszélni, vagyis az idegrendszerük beszédközpontja is jelentősen károsodik ilyenkor.

egészség orvostudomány betegség betegségek egészség megelőzés


Megtekintések száma: 154838





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet