Soha nem fogod kitalálni, hogy hol készült ez a fotó!

2016. október 2., vasárnap




Találós kérdés: szerinted hol készült ez a fénykép? Egy sivár, omlásveszélyes sziklafal látható rajta első ránézésre, de soha nem találod ki, hogy pontosan hol is készült!

Ezt a képrejtvényt aligha fogják sokan kitalálni, de ha már valakinek megvan a megfejtés, arra kérjük, tartsa magában, hagyja, hogy mások is maguktól rájöjjenek, hisz akkor lesz igazán nagy a döbbenet!

Annyi segítséget elárulunk, hogy ezt a helyet már szinte minden ember látta életében, sőt, a szerencsésebbek járhattak is ott.

Na, melegszik? Még egy kis segítség: ezt a sziklát ilyen módon soha nem szoktuk látni, mert óriási mennyiségű víztömeg szokott áthömpölyögni rajta a nap 24 órájában.

Megvan már a megfejtés?

A képen nem más látható, mint a Niagara-vízesés, méghozzá abban a formában, ahogyan csak kevesek láthatták.

Kevésbé ismert tény, hogy a vízesést egyszer lezárták, és egy rövid ideig alig, illetve egyáltalán nem folyt át rajta a víz.

A fent látható kép még 1969-ben készült, amikor az amerikai kormány a Kanada és az Egyesült Államok határán található hatalmas természeti képződmény déli oldaláról teljes egészében elterelte a vizet fél évre.

A műveletnek két célja volt, egyrészt geológusok vizsgálták a vízesés alatti sziklákat, megfigyelve, milyen mértékben rongálja azt a hatalmas víztömeg.

A sziklafal alatt a víz által odahordott évezredes törmelék kitakarítása is belefért az időintervallumba, és így nem csak biztonságosabb lett maga a vízesés, de a környék is kevésbé volt veszélyben.

A sziklafalat és az egyes kritikusan gyenge, omlásveszélyes pontok nagyrészét meg tudták csinálni, azonban nem volt mindenre idő, mert a víz előretört, és engedni kellett, hogy tovább folyjon az eredeti medrében.

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 149617





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet