Soha nem ismert titkokat tárhat fel a tudomány a múmiákkal kapcsolatban

2017. június 24., szombat




Egy új, speciális eljárással rukkolt elő a modern technológia, mely minden részletre fényt deríthet.

Soha többé nem lesz több titka a világ múmiáinak? Egy új, forradalmi eljárás ugyanis azt ígéri, hogy mindenre fény derül, ami eddig rejtve maradt előlünk, és amit ezen múmiák magukba zártak, eltemettek a sírba. Ez az MRI és a lézeres technológia ötvözése lesz.

Nagy felfedezések küszöbén állhatunk egyes régészek szerint.

Olyan dolgok válhatnak ugyanis hamarosan láthatóvá, melyek új megvilágításba helyezhetik nemcsak a múmiákat, hanem az egyes népek, így például az egyiptomiak eredetét és történelmét.

A legújabb lézeres és letapogatásos eljárások segítségével egy átfogó nemzetközi kutatás indul, melynek során a letapogatások alkalmával edig nem ismert anatómiai információkhoz juthatnak hozzá a szakértők.

Gyakorlatilag kitárulkoznak nekik a több ezer éves múmiák, minden értelemben.

Korábban ezen eljárások még igencsak gyerekcipőben jártak.

Kezdetben egyszerű röntgenes eljárással próbálkoztak, később megjelentek a bonyolultabb, de részletesebb képet alkotó eszközök, melyek segítségével már jobban beleláttak a múmiák belsejébe.

Ma már 3 dimenziós lejárások is rendelkezésre állnak, de ezek egészen idáig nem feltétlen adtak részletes képet annak ellenére, hogy számos eddig nem látott vetületből tárták fel a múmiákat.

A mostani legújabb eljárás során minden egyes múmiát 2000 felvételből összeállított 3 dimenziós hiper részletes modellen keresztül szemlélhetnek majd a kutatók, ez pedig egy óriási áttörés lehet.

Olyan anatómiai összefüggéseket vehetnek majd így észre, melyek a történelemre is kihathatnak.

Ez azért ennyire jelentős dolog, mert nemrégiben szintén Egyiptommal kapcsolatban tettek döbbenetes felfedezést a modern tudomány és technika jóvoltából, amikoris több tucat múmiának elemezték a genetikai kódját.

Ezekből pedig megdöbbentő dolog derült ki.

A DNS szekvenciákat, és azok jellegzetességeit megvizsgálva aztán kiderült, hogy az egyiptomiaknak mi is volt a múltja valójában.

Ugyanis a mai, modern egyiptomi népcsoport a genetikai információk alapján sokkal több hasonlóságot, rokonságot mutat a szub-szaharai afrikaiakkal, mint az ősi egyiptomiakkal.

Hasonló, vagy még ennél is nagyobb kaliberű felfedezésekre számítanak a jövőben a múmiák újszerű 3 dimenziós vizsgálata során.

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek érdekesség történelem egyiptom régészet


Megtekintések száma: 132150





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet