Soha nem találod ki, hogy ki, vagy mi él 23 éve egy sziklaoszlop tetején, a világtól elvonulva!

2017. május 23., kedd




Nézd meg a képeket, és ismerd meg ezt az elképesztő történetet. Irigylésre méltó? Szomorú? Ki mit gondol?

Létezik egy hely Grúziában, ahol rengeteg pletyka megy arról, hogy valaki már közel 23 éve él egy titkos helyen, a világtól teljesen elvonulva.

Van egy közel 40 méter magas sziklaoszlop, melyen egy aprócska kunyhó áll. Ebben lakik egy szerzetes, Maxime Kavtaradze. A Katskhi-sziklán találta meg élete értelmét, és a beteljesülést.

Nagyjából 11 kilométerre található Csiatura bányavárosától, egy csendes, nyugodt helyen, ahol a világ folyása annyira lelassul, hogy az ember újra megtanul boldognak lenni úgy, hogy még sincs semmije.

Bár sokan nagyon furcsának gondolják Maxime szerzetest, kevesen tudják, hogy egykoron nem ő volt az egyetlen: korábban több hozzá hasonló élt elszigetelten, sziklaoszlopok tetején, a megvilágosodást keresve.

Ez nem más, mint a szoliták, vagyis az oszloposok egyfajta hagyománya, mely arról szól, hogy a szerzetesek Oszlopos Simeon példáját követve életük nagy részét egy sziklaoszlop tetején töltötték remeteként.

Eközben saját boldogságukat, és a végső megvilágosodást keresték.

A szóban forgó sziklán eredetileg a 7. században létesítettek egy templomot. Ezt aztán 1944-ben egy hegymászó csapat találta meg, tele csontokkal, melyek korábbi szerzetesek csontjai voltak.

Maxima Kavtaradze csak később, 1993-ban költözött fel a sziklára, és a templom romjaiból helyi segítséggel újépített egy piciny kunyhót.

Ekkor döntött úgy, hogy teljesen megváltoztatja életét: a vallás felé fordult, majd szerzetesként folytatta tovább életét a szikla tetején, hogy Istent szolgálja.

A végső megvilágosodás keresése számára tehát az egyetlen cél, és az, hogy így is teljes életet éljen, ami elmondása szerint sikerült is.

A falu lakói egy kötélen keresztül juttatnak fel neki ételt és vizet. Már több mint két évtizede él odafent. A sziklára a nőknek tilos felmászni, illetve a férfiak közül sem mindenkinek engedélyezi a belépést a szerzetes.

2013-ban egy CNN munkatárs szeretett volna feljutni hozzá, de csak négy napi imádságot követően nyerhetett betekintést a szerzetes életébe.

Elmondása szerint nagyon boldog, és egyáltalán nem hiányzik neki a modern élet nyüzsgése.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy talán neki van a legnagyobb igaza: csendben, saját magunkra figyelve, semmilyen más gonddal és problémával nem törődve sokkal jobban beteljesülhetnénk, mint mai, rohanó világunkban a betondzsungelek nyüzsgésébe zárva...

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen spirituális hihetetlen emberek szerzetes


Megtekintések száma: 87019





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet