Sokkoló felfedezés: a keresztények tévedtek: egy tudós szerint a Sátán nem gonosz!

2021. június 4., péntek




A tudósok megdöbbentő dolgot állított a Bibliában is bemutatott Sátán alakjáról, magáról a gonoszról.

Lehetséges, hogy a keresztyénség mindvégig egy hazugságban élt. Legalábbis a Sátánnal kapcsolatban óriásit tévedhettek - állítja egy kutató, aki legalább 40 évet töltött különféle anyagok felkutatásával, fordításával, értelmezésével.

Henry Ansgar Kelly kutatási arra mutattak rá, hogy nincs semmiféle bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a Sátán eredendően gonosz lenne.

Vagyis a kereszténység által kialakult, vagy kialakított kép hamis. A Kalifornia Egyetem professzora szerint A Sátán mindvégig Isten oldalán állt, é sz összes közvetett cselekedete is ezt mutatja. Mindössze arról van szó, hogy alakja túlságosan indulatokkal teli volt. Hirtelen cselekedett, és előbb tett meg dolgokat, minthogy gondolkodott volna.

A Biblia rengeteget ír a Sátánról, de nem vonható le belőle a következtetés, hogy eredendően gonosz volt.

Ezt egyébként korábban készült sumer ősi írások is alátámasztják. 

Egyes legendák szerint ugyanis Lucifer nem volt más, mint egy földönkívüli - vagy magasabb rendű - entitás, mely valójában az emberiségen akart segíteni, méghozzá azzal, hogy Isten - azaz az idegenek - ősi tudását, és a tudományt adta át nekünk.

Ezért aztán az Isten megbüntette őt, mert csak magának akarta ezt a kiváltságot.

Ha valóban így volt, akkor a Sátánként az emberiség megmentőjeként kellene tekintenünk egyesek szerint. A Biblia szövegeinek értelmezése szerint a Sátán csak egy heves vérmérsékletű, de jó szándékú védelmező lehetett, akit Isten nem tolerált emiatt.

Ennek ellenére része volt az "Isteni adminisztrációnak", és a professzor szerint soha nem volt kirekesztett, bármennyire is azt próbálja sugallani a Biblia.

Kitér a bűnbeesésre is. Szerinte egyetlen utalás sincs arra, mely összemosná az Édenkertben a bűnre csábító kígyót magával a Sátánnal, és valójában két különböző lényről beszélnek a vallási szövegek.

Ha igaza van, akkori a kereszténység legnagyobb - talán szándékos - hazugságával van dolgunk. 

Egy ősi mitikus alak démonizálására találhattunk egy példát. Azonban a professzor véleményét sokan támadják. Éppen ezért tovább kell kutatnia, hogy bebizonyíthassa igazát.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek vallás biblia sátán


Megtekintések száma: 132493





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet