Sokkoló felfedezést tettek az univerzummal kapcsolatban!

2017. augusztus 13., vasárnap




A bizarr felvetés és egyben megfigyelés szerint a kristályoknak óriási szerepe lehet a világunkban.

Az univerzum a létrejötte óta folyamatosan tágul, és egyre inkább gyorsul a korábbi ismereteink szerint. Az újabb kutatások szerint azonban elképzelhető, hogy oszcillál. gyorsuló, és lassuló periódusok válthatták egymást.

Saul Perlmutter és Adam Riess fizikusok egy rendkívüli dolgot fedeztek fel annak idején

A kutatópáros és a kutatás kimutatta, hogy az 1998-ban már erősen feltételezett sötét energia felelős azért, hogy az univerzum egyre csak tágul.

Most azonban Lawrence Mead és Harry Ringermacher érdekes felfedezést tettek, és ha igazuk van, akkor sok mindent újra kell gondolnunk az univerzumunkkal kapcsolatban.

Arról van szó, hogy az ő eredményeik és kutatási anyaguk alapján az univerzum valóban oszcillálhat. Vagyis megerősítették ezt az elméletet, és így egyre valószínűbb, hogy az oszcillációs folyamat valóban jelen van, és ez felel az univerzum egyes folyamataiért is.

Vagyis a világegyetem tágulásának lassulása figyelhető meg, miközben a gravitációs hatások egyre erősödnek, melyek visszarántják majd a világegyetemet egyetlen pontba. Persze ez a folyamat nagyon sokáig ofg zajlani, és nem lesz tőle világége.

Olyan strukturális szerkezetet figyeltek meg a távoli galaxisok között, és az egyes radioaktív háttérsugárzási területeken, melyek arra engednek következettnek, hogy az univerzum egyfajta harangként viselkedik, melyet megkongattak, és most folyamatosan rezeg, vibrál.

Az univerzum tágulása tehát a múltban már lelassult egyszer, majd újra fölgyorsult, és ez akár több alkalommal is végbemehetett az évmilliárdok során.

Ez a "rezgés", vagy oszcilláció egyre kisebb mértékű volt, mígnem mára beállt egy nagyon kis értéke. Csupán akkor erejű és hatású lehet most, mint egy kristálypohár rezgése.

Dr. Ringermacher az egész jelenséget és az összefüggéseket teljesen véletlenül fedezte fel, a korábbi adatokat analizálva.

Az adatokból az is kitűnik, hogy hányszor oszcillált, vagyis gyorsult fel, és lassult le a világegyetem tágulása. Eszerint legalább 7, jól elkülöníthető alkalommal történt ez meg a teremtés, vagy az úgynevezett ősrobbanás óta.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány csillagászat univerzum ősrobbanás


Megtekintések száma: 37995





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet