Sörimádók figyelem: létrehozták a világító sört!

2016. december 12., hétfő




Méghozzá egy különleges medúzagén felhasználásával. Ha minden jól megy, forgalomba is kerülhet.

Hamarosan a forgalomba kerülhet, és mi is leemelhetjük a boltok polcairól az első génmódosítással készülő sört.

A sörben nem csak az a különleges, hogy ehhez valóban genetikai módosításokat kellett végezniük, hanem az is, hogy alapvetően egy különleges medúzafajtát használtak fel hozzá, mely képes világítani a sötétben.

Igen, jól hallottad/olvastad. Egy sör, ami világít majd a sötétben.

A fejlesztés egyébként már kész is, és tényleg képes arra, hogy a sötétben fényt bocsásson ki magából.

Joshian Zayner, egykori NASA biológus fejlesztette ki ezt a különleges italt, és komló mellette medúzagéneket használt fel hozzá, hogy így kölcsönözzön a sörnek különleges képességet, melynek nyomán valóban tud világítani a sötétben.

Zayner létrehozta nemrégiben a The Odin nevű céget, melynek égisze alatt rengeteg biológiai kutatást, kísérleteket hajtanak végre, és ennek egyfajta szabadidős mellékhajtásaként hozták létre a világító sört.

A világoszöld szín már eleve rendkívül érdekes, és elsőre talán nem is gondolná az ember, hogy ezt medúzagének segítségével érte el.

Zayner terméke azonban nem egyedi olyan szempontból, hogy a genetikai módosításokhoz használati csomagot, azaz kittet bárki megvásárolhatja, így ha valaki érti, és tudja, hogyan kell hasonlót csinálni, akkor létrehozhat otthon is egy hasonló, kézműves világító sört.

A titok nyitja a “plazmid DNS”, amit hozzáadva a Saccharomyces cerevisiae élesztőhöz, jellegzetes, zölden fluoreszkáló színt kapunk.

Egy biztos: ezzel az itallal a házibulik sztárjai lehetünk. És mielőtt valaki megkérdezné: teljesen veszélytelen ital, a medúza gének ellenére nem jár egészségügyi kockázattal a fogyasztása még akkor sem, ha tetemes mennyiséget iszunk meg belőle.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 15804





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet