Soros: Az ördög vallomása, avagy kitálaltak az Európát elbuktató mestertervről?

2019. február 14., csütörtök




Kritikus hangvételű kommentárt fogalmazott meg Európáról Soros György a Project Syndicate nevű véleményoldalra...

Ebben Soros az európai parlamenti választásról is írt, súlyos kritikát fogalmazott meg az Európai Néppártról, és Orbán Viktort külön is megemlítette dolgozatában.

A legnagyobb törésvonal ma az Európa-párti és az Európa-ellenes erők között áll fenn Soros György véleménye szerint. A magyar származású amerikai milliárdos úgy véli, ha Európa nem ébred fel, úgy jár, mint a Szovjetunió.

urópaiaknak fel kell ébredniük, mielőtt túl késő lenne

– így kezdi kommentárját a magyar származású amerikai üzletember, a Project Syndicate oldalán, hozzátéve:

ha nem így lesz, az EU úgy jár, mint a Szovjetunió 1991-ben.

«Az első lépés ahhoz, hogy megvédjük Európát a külső és belső ellenségeitől az, hogy felismerjük a fenyegetésük súlyosságát. A második, hogy felrázzuk az alvó Európa-párti többséget, és mozgósítsuk, hogy védjék meg az értékeket, amelyekre az Európai Unió épül» – írja Soros György.

Az írás szerint Európa éppen alvajáróként gyalogol a feledésbe, és ha nem ébred fel, akkor a Szovjetunió sorsára fog jutni. Soros azt állítja, hogy sem a vezetők, sem az átlagember nem érti meg, hogy forradalmi pillanatokat élünk, a lehetőségek nagyon sokfélék, a dolgok kimenetele pedig emiatt nagyon bizonytalan.

Mint írja:

A legtöbben azt feltételezik, hogy a jövő többé-kevésbé hasonlítani fog a jelenre, de ez nem feltétlenül van így. Hosszú és eseménydús életemben az általam radikális egyensúlytalanságnak nevezett időszak több periódusát is átéltem. Ma is egy ilyen periódusban élünk. A következő mérföldkő a 2019 májusi EP-választás lesz. Sajnos az Európa-ellenes erők versenyelőnyt élveznek

Ennek meglátása szerint több oka is van. Kiemeli az elavult tagállami pártrendszereket – ez akadályozza azokat, akik meg akarják őrizni azokat az értékeket, amelyekre az uniót alapították, de segít azoknak, akik szeretnék helyettesíteni ezeket az értékeket valamilyen radikális dologgal –, illetve az EU fegyelmező eszközeinek hiányát.

Összehasonlításul Soros azt írja, az Európa-ellenes erőknek legalább vannak elveik, még ha azok szörnyűek is szerinte.

Az üzletember szerint az EU megvédéshez meg kell reformálni azt:

Ahhoz, hogy megvédhessük Európát külső és belső ellenségeitől, első lépésként fel kell ismerni a jelenlegi fenyegetés nagyságát. A második lépés, hogy felébresszék az alvó Európa-párti többséget, és mozgósítsák őket azon értékek védelmében, amelyekre az EU-t alapították.

Ellenkező esetben az egyesült Európa álma válhat a 21. század rémálmává – írja Soros.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen politika menekültek soros


Megtekintések száma: 14087





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet