Stephen Hawking: a valóság sokkal több szinten létezik, mint amit az agy képes felfogni!

2017. augusztus 18., péntek




Az elméleti fizikus szerint párhuzamos valóságok, és rejtett dimenziók vehetnek körül minket.

Vajon léteznek rejtett dimenziók? Olyan világok, melyek a miénkkel párhuzamosan léteznek, mégsincs róluk tudomásunk? Mi van, ha minden ember végtelen számú verzióban létezik, csak erről nincs fogalma?

Stephen Hawking szerint könnyen lehetséges, hogy ez a helyzet.

A nagy nevű és rendkívüli elméleti fizikus szerint ugyanis olyan szeletei, részletei létezhetnek, amiket nem vagyunk képesek még érzékelni sem, nemhogy fölfogni.

Ez azt jelenti, hogy több világ szövevényes hálózatából nem fogjuk soha érzékelni a dolgokat, legalábbis a jelenlegi agykapacitási szintünkön.

vagyis evolúciósan fel kell fejlődnünk a feladathoz. Fizikailag és mentálisan is képtelenek leszünk ezeket a világokat érzékelni. Ha mégis érzékelnénk majd a jövőben belőlük valamit, az látszólag értelmezhetetlen lesz majd a számunkra - állította a fizikus.

Ezt a dolgot már több kutató is felvetette, méghozzá igen neves szakemberek, így lehet valami a teória mögött.

A bránelmélet, a kvantumfizika előremutató felfedezései mind azt sejtetik, hogy a valóságnak csak ténylegesen egy kis szeletét ismerhetjük.

Ez pedig távlatokat nyithat majd. Arról van szó, hogy számtalan olyan fizikai jelenség van, melyeknek nem tudjuk az okát, mely valamiféle felsőbbrendű rendszer, vagy egyfajta tudat létezésére utal.

Gondoljunk csak a kettős rés kísérletre, mely során a részecskék aszerint viselkedtek hullámként, hogy figyelve voltak, vagy sem.

vagyis az anyag, a valóság képes megváltozni aszerint, hogy figyelemmel kísérjük-e, a gondolataink hatnak-e rá. Ez pedig már önmagában is egy igen elképesztő dolog.

Lehet, hogy a tudatunk erősen korlátolt ebben a valóságban, és sokkal többre lennénk képesek.

Talán a jósok, és a médiumok, vagy azok, akik telekinézist képesek végrehajtani, mind felszabadított tudattal rendelkeznek, melyek egy másik világból, vagy síkból táplálkoznak.

A fizikai valóság, amit érzékelünk tehát, csak egy kis százaléka a világunknak. Ezt a fizikai is igazolja, ugyanis a kvantumfizikai egyenletek bizonyíthatóan leírják, hogy a világon 11 dimenzió egészen biztosan létezik.

A 11 dimenziós abszolút tér az, amiben az univerzumunk, mint egy buborék, lebeg.

Hogy ebből a 11 dimenzióból mennyit vagyunk képesek felfogni? Nos, feltehetően képesek lehetünk, ugyanis az agyban olyan mintázatokat, struktúrákat és rejtett idegpályákat találtak nemrég, melyek 11 dimenzióban "működnek".

Vagyis ez azt jelenti, hogy a hardver, azaz az agyunk talán biológiailag képes lehet megérteni ezt a tudást, és a folyamatokat, de evolúciós szempontból még nem vagyunk képesek kihasználni az elménk teljes kapacitását.

Ha egy nap utat nyithatunk az elme világába, talán óriásit fordulhat a világ, és hirtelen több tucat valóságot leszünk képesek átélni.

OSZD MEG másokkal is!

paranormál tudomány rejtély rejtélyek túlvilág dimenziók


Megtekintések száma: 108985





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet