Stephen Hawking megjósolta a világ pusztulását a halála előtt néhány héttel!

2023. július 30., vasárnap




Az elméleti fizikus forradalmi kutatáson dolgozott, mielőtt magához szólította a vég. Az egészben az a leborzongatóbb, hogy az univerzum pusztulását vetítette előre.

Félelemetes információk láttak napvilágot, melyek azts ejetetik, hogy Stephen Hawkigm egyáltalán nem gondolt a halálra, nem akart meghalni.

Olyan dolgokon dolgozott, melyek hamarosan az egész világot megváltoztathatták volna.

Ha tovább él, befejezte volna azt, amit most félbehagyott, de még így is, félkészen is hátbnorzongató az, amin dolgozott.

A legragyogóbb elme bár sohasem kapott Nobel-díjat, nagyon sokak szerint megérdemelte volna. Vannak, akik szerint ezt posztumusz, utólag meg is fogja majd kapni.

Nemrég kiderült min is dolgozott a halála előtt nem sokkal. Mindössze néhány hét választotta el az utolsó napjától, és ironikus módon azt kutatta, hogy hogyan és mikor fog elpusztulni a világunk.

Thomas Hertog szerint kutatásuk meghozhatta volna a Nobelt, mivel arról szól, hogy az ősrobbanáskor nem csak a mi univerzumunk keletkezett, hanem számos másik is. 

Így egyfajta multiverzum a világegyetem, és ez rengeteg kérdést vet fel a létezésről, az emberi fajról. 

Ráadásul Hawking arra is rájött, hogy az univerzumok léte igenis bemérhető lenne egy űrhajókon használatos detektorral, ami akár meg is valósulhatott volna, ha nem hal meg.

Ha Hawkingnak az utolsó kutatása helyes, akkor ezzel tesztelhetővé, ellenőrizhetővé válhat a multiverzumok elmélete.

Ez pedig végső soron segíthet ezeknek a bizonyításában is, vagyis a legendás fizikus a halála után segíthet megfejteni a rejtélyt, és eljutni a multiverzumok létének bizonyításához.

Ennél is érdekesebb az az elmélete, melyet szintén halála előtt dolgozott ki. Ebben azt elemezte, hogyan fog véget érni a Föld és a kozmosz.

Ebben egy hatalmas sötétségről ír, ami a bolygónkat is elönti majd, és a kozmosz mindene régióját.

Az egész úgy fog bekövetkezni, hogy a kozmoszban lévő csillagok energiái sok-sok milliárd év alatt egyszerűen elfogynak.

Így a csillagok fogyatkozni kezdenek, és a világegyetem egy sokkal sötétebb és hidegebb hellyé válik, mígnem az utolsó fény is ki nem huny.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen stephen hawking durva univerzum világvége kataklizma


Megtekintések száma: 125623





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet