Stephen Hawkingnak szörnyű jóslata van az idegenekkel kapcsolatban

2016. szeptember 24., szombat




A nagy tudású elméleti fizikus szerint inkább félnünk kellene az idegenektől, minthogy jeleket sugározzunk szét az űrben, és megpróbáljunk kapcsolatot létesíteni velük. 

Az emberiség hosszú távú túlélése érdekében Földünket el kellene rejteni a kíváncsi szemek elől.

Több szakember is hangoztatta már korábban, így maga Stephen Hawking is azt, hogy az idegen civilizációk utáni kutatás akár a vesztünket is okozhatja.

Ha ugyanis egy idegen civilizáció küldöttei ránk bukkannának, körülbelül olyan viszonyok alakulnának ki, mint annak idején az őslakosok és a partraszálló angolok között.

Stephen Hawking szavaira márpedig érdemes odafigyelni, hiszen az ő számításai voltak először azok, melyek a fekete lyukak létezését vetítették előre, mára pedig a fekete lyukak elfogadott elemek az univerzumban.

Rengeteget foglalkozott már a mesterséges intelligencia kérdésével, a több millió év múlva bekövetkező apokalipszissel, vagy a robotika fejlődésével, és az ezzel járó veszélyekkel, etikai kérdésekkel.

A földönkívüli élet kérdéskörét is gyakran előveszi, valamint rengetegen kérdeznek tőle a témában.

Meghatározó, markáns álláspontja van az ügyben, melyet talán érdemes lenne az emberiségnek megfontolnia.

A professzor új, 30 perces műsorának legutóbbi epizódjában kifejtette, hogy nem lenne szerencsés felhívni magunkra a figyelmet, főleg nem olyan idegen civilizációk számára, akik technológiailag fejlettebbek nálunk.

Hawking ezen gondolata a pár évvel ezelőtt felfedezett Gliese 832C bolygó kapcsán fogalmazódott meg.

A szóban forgó égitestnek több tulajdonsága is arra utal, hogy élet lehet rajta. Sőt, akár egy fejlet civilizáció és létrejöhetett rajta.

Az alig 16 fényévnyire lévő Földszerű bolygót sokan a második Földnek is nevezik, és felfedezése óta rengeteg terv van arra vonatkozóan, hogy valahogy jobban szemügyre vegyék, és ha élet van rajta, felvegyék vele a kapcsolatot.

A 16 fényév jó ideig lehetetlenné teszi, hogy eljussunk oda, az azonban már most megoldható, hogy a nagy teljesítményű rádióteleszkópokkal jeleket küldjünk felé.

Hawking szerint azonban elképzelhető, hogy nem olyan meleg fogadtatásban részesülnénk egy esetleges kapcsolatfelvétel során, mint amilyet várnánk.

Ugyanis nem törvényszerű, hogy a magas fejlettségi szinten lévő fajok békés természetűek legyenek. Éppen ellenkezőleg. Elég csak megnézni magát az emberi fajt, aki egyre magasabb szinteket ér el a tudományban, mégis egyre több élőlényt pusztítunk ki.

Egyesek szerint a baj már megtörtént, és valóban így van. Annak idején az olimpiai játékok közvetítése már kisugárzott a világűrbe.

Ha valaha fogni fogja azt az adást egy ellenséges szándékú faj, akkor azt is könnyen ki fogja tudni deríteni, hogy a jel honnan érkezett, és hogy a bolygónk alkalmas az életre, vagyis lehetséges a számukra kolonizálni.

Ez pedig nem igazán lenne szerencsés az emberi faj számára…

tudomány ufók idegen földönkívüliek idegenek stephen hawking


Megtekintések száma: 113172





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet