Súlyos csontvelőbetegséggel küzd Farkas Ricsi! A Facebookon kér segítséget a család!

2017. november 4., szombat




Segítsünk egy megosztással!

Megrázó üzenet és egyben poszt terjed a Facebookon! Egy fiatal gyermek ugyanis az életéért küzd, mivel egy súlyos betegség megtámadta a szervezetét.

A Facebook üzenetben ez áll:

"Gyermekem: Farkas Richárd 2002 nyarán született. Másfél éves korában májtályog műtéte volt, majd rá 3 hónapra tüdőtályogja és hat hétig géppel lélegeztették. 2006-ban csontvelő-transzplantációra került sor, ahol én voltam a donorja" - írja Ricsi anyukája, Eszes Ágnes.

Ricsit már tüdőtályoggal is műtötték, sőt, csontvelő beültetésen is átesett, és bár nem sok a javulás, a család nem szeretné feladni.

Nemrég komoly tüdőfibrózis lépett fel nála, így közel 3 éven át folyamatos oxigénpótlásra volt szüksége.

Egy tüdőtranszplantáció során anyja odaadta saját tüdejének egy részét is, csak hogy megmentse fiát.

"Két hetet a kórházban töltünk, két hetet pedig otthon. A sok műtéti beavatkozás miatt Ricsinek táplálékfelszívódási zavarai vannak, nem nő és nem hízik. Már én is megtanultam mindent, a porti tű cseréjét, infúzió elkészítését, a mesterséges táplálást. Sajnos látóidegsorvadás és szürke hályog is fellépett a sok kezelés mellékhatásaként, sőt a fogazata is tönkrement Ricsikémnek" - mesélte a kétségbeesett anyuka.

A család most a közösségi médiától kér segítséget.

"Nagyon szégyelljük, de sajnos anyagilag nagyon lecsúsztunk, rengeteget kell Pestre utazni, nagyon sokfajta fájdalomcsillapító krémet és minden mást használni kell, hogy elviselhetőbbek legyenek a napjai, de sajnos az elmúlt 4-5 hónap nagyon megterhelő volt, és már nem bírjuk"

"Kérünk benneteket, hogy maradjatok mellettünk, legalább egy-egy megosztással támogassatok bennünket, hiszen neki indulunk a világnak, hogy megoldást keressünk Ricsike problémáira."

OSZD MEG másokkal is!

magyarország megható magyar betegségek segítség


Megtekintések száma: 232641





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet