Szándékosan leköhögi egy koronavírusos nő a rendőröket Párizsban? - videó került ki

2020. március 23., hétfő




Nem veszik komolyan az emberek a koronavírust a legtöbb nyugat-európai országban. A V4NA nemzetközi hírügynökség összeállításából pedig kiderül, hogy sok bevándorló nem értette meg a járvány miatti karantén szabályait, vagy nem érdekelte. 

Egy megdöbbentő videofelvételen látszik, hogy egy nő szándékosan leköhögi a rendőröket, miközben azt kiabálja, hogy fertőzött. De a legnehezebb helyzetben levő európai országban,

Olaszországban is egyre többen szegik meg a kijárási tilalmat, és mondvacsinált indokokkal mennek ki az utcára, Magyarországról egyébként irániakat utasítottak ki, akik a karanténban nem tartották be a járványügyi szabályokat.

A koronavírus sajátos viselkedést vált ki az emberekről, azokban az országokban is, ahol már kijárási tilalmat rendeltek el a járvány megfékezése miatt. Franciaországban a jelenlegi adatok szerint közel 600-an haltak meg. Emmanuel Macron francia elnök már korábban kijárási tilalmat rendelt el, amit most meg is hosszabbíthatnak a helyzet súlyosságára való tekintettel.

Ez a tilalom azonban nem nyerte el a tetszését egy migráns hátterű asszonynak, akit a rendőrök a Château Rouge metrómegállónál tartóztattak fel. 

(Ez a metrómegálló a széle az egyik legveszélyesebb párizsi no-go zónának.)

A videón az látszik, hogy a nőt nem érdekli, hogy csak a felettébb szükséges esetekben lehet kijárni, hiába hívja fel erre a figyelmét a rendőrség is, egyébként feltűnően udvariasan, magázva. 

Erre a nő trágárul szidni kezdi őket. Amikor pedig a rendőrök lefogják a nőt, az elkezd agresszíven kiabálni: hagyjatok, koronavírusos vagyok, és most már ti is azok vagyok. Majd többször és szándékosan beleköhög a rendőrök arcába.

Franciaországban a rendőrség számos olyan esettel találkozik, ahol az állampolgárok megszegik a szabályokat. Így lehet, hogy gyakran nyitva találnak éttermeket vagy baráti csoportokkal találkoznak össze az utcán. A héten volt olyan alkalom, amikor a rendőröknek egy sütögető partit kellett feloszlatniuk Elbeufben, többtucatnyian barbecue-ztak, Millauban pedig egy lázas ember a rendőrökre köpött egy ellenőrzés során, szándékosan.

Szintén a karantént szegte meg egy, ráadásul koronavírussal fertőzött nő Quebecben, aki a hatóságok utasítása ellenére mégis kint sétált az utcán pénteken. A nőt le is tartóztatták, ez pedig az első eset volt ilyen intézkedésre Kanadában, számolt be róla Sandra Dion rendőrségi szóvivő. A fertőzött asszony másokra volt veszélyes, hiszen könnyen fertőz, a nő végül bevonult a kórházba.

Olaszországban több mint ötvenezer ember ellen indítottak eljárást, amiért megszegték a kijárási tilalmat, csak csütörtökön például 9407 ember ellen intézkedtek. 

Volt, aki horgászni vagy kártyázni indult, annak ellenére, hogy a lakhely elhagyása csak szükséges esetekben megengedett. De olyan súlyos eset is volt Szicíliában, hogy egy koronavírussal fertőzött ember ment el vásárolni, rá akár 12 év börtön is várhat a vírus terjesztéséért..

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 8812





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet