Szelénhiányos vagy? Ebből a 4 fő tünetből kiderül

2017. március 9., csütörtök




Hazánk termőföldje igen szegény szelénben, így sokak szenvedhetnek szelénhiányban.

Európa és Magyarország termőföldjei szelénben szegények, így sokaknál jelentkezhetnek a szelénhiány tünetei, melyek súlyos betegségekhez is vezethetnek!

Európa és Magyarország termőföldjei szelénben szegények, így sokaknál jelentkezhetnek a szelénhiány tünetei, melyek súlyos betegségekhez is vezethetnek!

Általános fáradtság

Általános fáradtság, szokatlan gyengeség, letargia, nehézség az egyszerű hétköznapi fizikai tevékenységekben. A szelén antioxidáns hatásának szerepe lehet korunk szív-és érrendszeri betegségeinek megelőzésében.

A hiány a szívproblémák mellett a bőrön jelentkező gyulladásos betegségekhez, az agyi területen a sztrókhoz, és asztmához is vezetnek, de olyan más, súlyos betegségekhez is, mint a diabétesz, vagy a daganatos elváltozások. A szelénpótlás kedvező tulajdonságai közül, illetve mellett a téli időszakban leginkább a szelén antivirális hatását élvezhetjük.

Pajzsmirigy alulműködés, csökkent pajzsmirigyhormon termelés

Ha nem megfelelő a pajzsmirigy működése, a legkülönfélébb problémák jelentkezhetnek. Van, aki ingerültségről, állandó feszültségről számol be, indokolatlanul veszekszik a családdal, gyerekeivel, maga sem érti, hogy miért ilyen kiállhatatlan.

Van, aki állandóan fáradt, mindig aludna, hízik, miközben úgy érzi, hogy nem is eszik sokat. Depressziós, szárad a bőre, székrekedése van, csökken a nemi vágya. A kórképért gyakran autoimmun folyamatok felelősek, de ezek kialakulásában a genetikai örökségen túl a jód és szelénhiány is közrejátszanak.

Mentális fáradtság

A depresszió, a gondolkodás, koncentráció készség nehezedése szelén és az E-vitamin hiánnyal is kapcsolatban lehet. Megfelelő szelénbevitel esetén a stressztűrő képesség, a hangulat javulhat, az életvidámság és az élet minősége jobb lehet.

Vetélés vagy alacsony spermaszám

A szelénnek a szaporodásbiológiában kiemelt szerepe van. Javítható vele a férfiak nemzőképessége, növeli a spermaszámot és javítja a libidót. 

A sperma szelén és cink szintje jó indikátor a szervezet szelén és cink ellátottságának megítélésében. Ugyanakkor nőknél a szelénhiány növeli a vetélés kockázatát és csökkenti a teherbeesés esélyét.

Oszd meg, hiszen hasznos tudás!

Forrás. Tudnodkell.info

érdekes érdekesség egészség egészség megelőzés


Megtekintések száma: 75443





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet