Szellemjárás Budapesten - olyan erők vannak a Pozsonyi utcában, melyek bizonyíthatják a túlvilág létét?

2017. szeptember 21., csütörtök




Egy egész lakónegyed számol be a paranormális eseményekről. Létezik a túlvilág, és át is lehet jutni? Meggyőző beszámolók, és Budapest szellemnegyedének igaz, és egyben ijesztő története.

Úgy tűnik, nem egy kósza mendemondáról van szó, ugyanis egy egész lakónegyed számol be a paranormális eseményekről.

Az ismerősöktől nem nehéz kísértetjárta helyekről hallani. Ez történt ezzel, ez történt azzal, jól ismerjük. Általában nem nagyon hisznek az emberek az egyéni beszámolóknak, de még két vagy három személy esetén is ez lehet a helyzet.

Az viszont már egészen különös, mikor több háztömbnyi lakó állítja, hogy kísértetek járnak az általuk lakott épületekben.

szellem-lakotelep-epitese

Nem kell messzire mennünk, hogy borzongjunk, hiszen a skóciai kísértetkastélyok helyett elég felkeresni Budapest IV. kerületét. A Pozsonyi utcában minden háztömböt rejtély övez, ami a lakók számára hosszú évek óta nyugtalanságot okoz.

Lassan 70 éve annak, hogy megkezdték az építkezéseket, azóta tapasztalnak furcsa jelenségeket. A munkások megmagyarázhatatlan eseményekről számoltak be. Volt olyan, akit láthatatlan kéz lökött el, ám akadtak olyan dolgozók is, akik azt állították, emberek jelenlétét észlelték a még teljesen üres házakban.

Azóta több évtized is eltelt, ám a paranormális aktivitás továbbra sem szűnt meg. Sőt, egyre több beszámoló érkezik megmagyarázhatatlan eseményekről.

Gúnynevéből is látszik, hogy az ott lakók komolyan gondolják a szellemjárást, ennek pedig két nagyon egyszerű oka van. Az egyik, hogy nincs olyan ember az utcában, aki ne tapasztalt volna valami földöntúlit.

A másik pedig a lakótelep múltjából adódik. Újpest 1950-ig önálló iparvárosként létezett, ám ezután Budapesthez csatolták, és megkezdődtek az építkezések.

A munkáskerületek fejlesztése nagy tervben volt akkoriban, és a fő cél az volt, hogy lerombolják, majd újjáépítsék azt. Az akkori házak körülbelül a 20-as években épültek, és nagyon elhanyagolttá váltak a hosszú évek alatt, több romos, elhagyatott épület is arra várt, hogy felújítsák, majd lakók költözhessenek beléjük.

Elkerülhetetlen volt, hogy a kisebb temetőket is felszámolják, ugyanis a ma ismert Budapest megalakulásával az addig önálló városrészek, mint például Újpest már nem számítottak külön helységnek.

Cirka 80 temetőt szüntettek meg, ám mivel a hamvasztás csak 1968-tól volt engedélyezett Magyarországon, ezért az addig üzemelő sírkertek hamar megteltek.

pozsonyi-uti-lakotelep

Sok gond akadt a holttestek elhelyezésével, ám mindeközben a lakótelep szépen épült a Pozsonyi utcában. Csaknem 17 ezer lakást hoztak létre, ahová 1972 után megérkeztek az első lakók is.

Hamar elterjedt a lakók körében, hogy valami nincs rendben. Az utómunkálatokat végző építő munkások egyre több gonddal szembesültek.

Kisebb meghibásodások, eltűnő szerszámok, furcsa balesetek. Eleinte úgy hitték, gyermekek csínytevéseinek áldozatai lettek, ám mikor az éjszakai őr egy árnyról kezdett el beszélni, mindenki megrémült.

szellemek

Állítólag az éjszaka beálltával a biztonsági ember többször is látott egy légiesen suhanó árnyat, ami mindig egy szempillantás alatt eltűnt a szeme elől, amint észrevette. Egyre több és több beszámoló érkezett állítólagos szellemjárásról, ám a lakókat nem érdekelték a furcsa jelenségek. Sokan költöztek a frissen épített panelekbe, majd maguk is szembesültek a szörnyű jelenségekkel.

A lakók még csak alig bontották ki a dobozaikat, máris szembe kellett nézniük a vérfagyasztó lármával, amit az egykori éjjeli őr is hallott. Megmagyarázhatatlan hangokat hallottak az éjszaka, sikolyokat, morgást, léptek zaját, ám a zajok forrására sosem bukkantak rá.

Nem értették, miért hallanak nyikorgást, recsegést egy újépítésű panelházban, mikor az általában a régi épületekre jellemző. Sokan elodázták a történteket, megmagyarázták, hogy a földmozgás okozza a furcsa kopogást, ám nagyobb volt az a tábor, akik inkább cipőkopogásnak hallották a különös koppanásokat.

A lakók kutatni kezdtek a lakótelep múltja után, és hamar rájöttek, egy egykori sírkert fölé épült az utca. A hír óriási port kavart a médiában, a Pozsonyi utca pedig megkapta a Szellemtelep nevet, ami még ma is ismeretes a budapestiek körében. Az idő elteltével a lakók egyre több jelenségről számoltak be, főleg azok rémültek meg a legjobban, akiknél az elektronika vacakolt. Volt, akinél sorozatosan elment az áram, vagy pislákolt a lámpa, ám akadt olyan is, aki azt állította, a TV-je magától bekapcsolt az éjszaka közepén.

Egyeseknek a rádiójuk szólalt meg magától, és az sem volt ritka, hogy a készülékek egyszerűen csatornát váltottak.

Ez magyarázható lenne az áramingadozással, ám kivizsgálták a lakótelepen történteket, és nem találtak semmiféle meghibásodást a rendszerben. A lakók többsége annyira megijedt, hogy árulni kezdték a vadonatúj lakásokat, ám a Szellemtelep rossz híre miatt senkinek sem fűlt a foga ahhoz, hogy túlvilági lakókkal ossza meg az otthonát.

szellemtelep

Manapság is érkeznek beszámolók arról, hogy megmagyarázhatatlan események történnek, de a média már nem foglalkozik vele annyit, mint pár évtizeddel ezelőtt.

A Szellemtelep turisztikai látványosság lett a para-fanok körében, sokan gyakran azért keresik fel az épületeket, hogy valami földöntúliban legyen részük. Nem ez az egyetlen olyan városrész, ahol paranormális jelenségeket észleltek a fővárosban, ám kétség kívül a Pozsonyi utca kapta a legnagyobb figyelmet, hiszen több TV műsor is foglalkozott az ott történtekkel.

paranormál túlvilág magyarország magyarsag ijesztő magyar budapest


Megtekintések száma: 72859





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet