Szenzációs kísérletben tesznek próbát arra, hogy regenerálják az agyhalott páciensek agyát

2016. május 5., csütörtök




Hamarosan feltámaszthatóak lesznek az agyi sérülésben elhunyt emberek? Egy amerikai biotechnológiai vállalat engedélyt kapott egy új kezelés és kísérlet elvégzéséhez: agy halott emberek agyán fognak regenerációs terápiát alkalmazni. Ha sikerül az idegrendszerüket és az agyállományt a kísérletek során újjáépíteni, az forradalmasíthatja az orvostudományt.

A kísérlet kifejezetten olyan emberekre fog fókuszálni, akiket agyi sérülés miatt klinikailag halottnak nyilvánítottak. Ezek az emberek szinte minden reményüket elvesztették már, hogy valaha tudatuknál legyenek, netán fölébredjenek. Legtöbbjük még lélegezni sem képes, ezért lélegeztető gépeken tartják őket.

A kutatók a biotechnológiai vállalatnál egy olyan kombinált eljárást fejlesztettek ki, mellyel lehetséges, hogy sikerül a sérült, vagy akár súlyosan sérült agyat is regenerálni.

agy-felepitese

Ehhez kaptak most kormányzati és klinikai engedélyt, így megkezdődhetnek az emberi kísérletek. A terápia több fázisból áll. Az egyik fázisban lézeresen stimulálják az idegrendszert az agyban, egy másik fázisban pedig őssejteket injekcióznak bele.

Bár még a kísérletek meg sem kezdődtek, sokan a halál végének hajnalaként emlegetik a mérföldkövet. Ha ugyanis a kísérletek sikerrel zárulnak, az egy hatalmas lépés lesz afelé, hogy halott embereket tudjunk visszahozni az életbe.

agyhalal

Persze ettől még nem leszünk képesek súlyos testi sérülésben, vagy más betegségben elhunyt embereket feltámasztani, de agy halottakat igen.

Így elméletben akár az agydaganatban szenvedő, vagy elhunyt betegeket is vissza lehetne hozni az életbe.

Ha ezt az eljárást még tovább sikerül fejleszteni, nem elképzelhetetlen, hogy egy napon haláloktól függetlenül visszahozható lesz minden emberi lény az életbe. Ez az utópia egyre közelebb van hozzánk, ahogy az orvostudomány egyre jobban fejlődik.


Megtekintések száma: 2979





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet