​Szeptemberben mindenki számára jön az oltás, senki sem bújhat el?

2022. augusztus 25., csütörtök




Megszólalt Merkely Béla is. Szerinte mindenkinek fel kell vennie a két alapoltást, ez legyen az alap, indokolt esetben pedig a harmadikat is!

Lehet ebből valami?

Míg a kormányzati gépezet nem kommunikál egyelőre durvább szigorításokról, az oltások terén pláne nem, a hazai szakemberek egy része és a jó öreg Merkely professzor már mindenkibe tűt döfködne újfent…

Oltásokkal több ezer haláleset lett volna megelőzhető Magyarországon a koronavírus negyedik és ötödik hullámában is, ez derült ki egy friss tanulmányból.

Itthon csaknem 6100 emberrel kevesebb halt volna meg a vizsgált időszakban, ha a fertőződés előtt megkapja a három oltást –

fejtette ki a tanulmány egyik szerzője, Oroszi Beatrix.

Meghatározták, hogy hány megbetegedés, illetve haláleset fordult elő ezen idő alatt az oltottak és a nem oltottak körében, és ebből számolták ki, hogy mi lett volna akkor, ha a teljesen oltottak halálozási kockázatával rendelkeztek volna az oltatlanok is – írja a Portfolio.

Az előző héthez képest mindössze 5 olyan megye volt, ahol még emelkedtek az esetszámok, és 14 olyan, valamint Budapest, ahol már csökkentek. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a jelenlegi adatok alapján semmilyen szigorítás nem várható a közeljövőben.

Ennek ellenére a napokban Merkely Béla és több más hazai szakember felszólalt és elkezdte eléggé keményen hangoztatni az oltás fontosságát.

Merkely Béla a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta, ezeket az oltásokat mindenkinek “meg kell szereznie”.

Négy egyetem adatszolgáltatására hivatkozva ismertette, hogy ismét csökken a betegek száma, a Semmelweis Egyetemen csupán negyven koronavírus-fertőzöttet kezelnek, egyet intenzív osztályon.

Visszaszorulóban a járvány, sikerült legyőzni a pandémiát, de a fertőzés veszélyes – figyelmeztetett.

Kijelentette, hogy azok nem érezhetik biztonságban magukat, akik nem kaptak oltást.

Ez pedig hajaz egy korábbi nagy port kavart kijelentésére, melyben arra utalt, hogy az oltatlanoknak nem lesz más út, csak a halál, legalábbis azt kockáztatják a fertőzés elkapásával.

Ti mit gondoltok?


Megtekintések száma: 28958





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet